Hispaania valgepallur oli sunnitud ennast maha võtma ATP Masters sarja turniirilt Madridis, mis peetakse 26. aprillist 7. maini.

„Vigastus pole ikka veel paranenud,“ ütles hispaanlane sotsiaalmeedia avalduses.

„Nädalad mööduvad ja mul oli illusioon, et saan mängida turniiridel, mis on olnud minu karjääris ühed kõige olulisemad, nagu Monte Carlo, Barcelona ja Madrid. Samuti tahan saata erilise tervituse kogu Madridi ja Hispaania avalikkusele, sest olen kahest turniirist, mis mu koduriigis mängitakse, ilma jäänud. Te kõik teate, mida tähendab minu jaoks nendel turniiridel ja antud juhul Madridis mängimine,“ kirjutas Nadal.

Vigastus, millest Nadal räägib, on Austraalia lahtistel saadud puusavigastus, mille tõttu on ta tänavusel hooajal jätnud vahele mitmeid turniire.

Esialgselt pidi vigastusest taastumine kestma kuus kuni kaheksa nädalat, kuid saatuse tahtel on nüüdseks Nadali vigastuspaus veninud 14-nädalaseks.

Prantsusmaa lahtised tennisemeistrivõitlused toimuvad Pariisis 28. maist 11. juunini. Praeguste andmete põhjal teeb Nadal comebacki kaks nädalat enne Grand Slami algust Rooma ATP 1000 turniiril.