„Tahan tänada meie senist presidenti Ants Veetõusmet suure töö eest, mis ta tegi Eesti vehklemise heaks. Eesti vehklemine on väga heal tasemel, aga lähenev olümpiatsükkel tuleb väga pingeline. Meie epeenaiskond on olümpiavõitja ja nüüd tuleb seda kõrget tiitlit kaitsta,“ ütles Eesti Vehklemisliidu uus president.

Peeter Järvelaid on tuntud Eesti jurist ja õigusteadlane ning endine Sisekaitseakadeemia rektor. Järvelaid on kuulunud Sõudeliidu juhatusse ning Vehklemisliidu juhatuses on ta mõningaste pausidega olnud alates 2004 aastast. Aastatel 2004-2009 oli ta Vehklemisliidu asepresident.

Aastal 2004 rajas ta Sisekaitseakadeemia Spordiklubi kus õppisid ja treenisid sellised vehklejad nagu Irina Embrich, Marika Võsu, Heidi Rohi, Olga Aleksejeva, Nikolai Novosjolov aga ka sõudja Allar Raja, maadleja Heiki Nabi, viievõistleja Imre Tiidemann ja teised.

2019.-2021. aastani oli Järvelaid Põhja-Tallinna linnaosa vanem. Tänavustel Riigikogu valimistel kogus ta Haabersti, Kristiine ja Põhja-Tallinna valimisringkonnas 252 häält ega osutunud valituks. Järvelaid kandideeris Keskerakonna nimekirjas.