Breen hukkus eelmisel neljapäeval Horvaatias toimunud avariis, kui valmistus sel nädalavahetusel toimuvaks MM-ralliks. Horvaatia etapi korraldajad teatasid teisipäeva õhtul, kuidas Breeni sel nädalal mälestatakse.

Kõikide osalejate võistlusmasinatel on iirlase mälestuseks musta värvi kleeps. Neljapäeval Eesti aja järgi kell 17.30 on kogu WRC pere – meeskonnad, sõitjad, korraldajad, ametnikud, meedia esindajad – kutsutud hooldusparki, kus peetakse leinaseisak ning tehakse ühispilt.

Neljapäevaõhtusel pidulikul starditseremoonial on kohaliku aja järgi kell 19.29 (aeg, mil Breen oleks esialgse kava järgi pidanud autoga lavale sõitma – K.R.) kavas minutiline leinaseisak, mille järel näidatakse suurel ekraanil Breenile pühendatud videot. Leinaseisak toimub ka pühapäeval poodiumitseremoonia ajal.

Hyundai stardis

Hyundai rallitiim teatas esmaspäeval, et on otsustanud Horvaatias siiski startida. Hyundai tiimi esindavad sel nädalal Thierry Neuville ja Esapekka Lappi.

Nagu ikka, peavad kolmapäeval kõik tiimid meediasessiooni. Hyundai oma on seekord tavapärasest erinev ehk sõitjad Neuville ja Lappi kolmapäeva õhtul intervjuusid ei jaga. Ajakirjanike ette tuleb pealik Cyril Abiteboul, kes peab kõne ning on seejärel valmis küsimustele vastama.

Hyundai tiim paneb ühtlasi välja mälestusteraamatu, kuhu on kõigil võimalus oma allkiri panna. Horvaatia ralli järel saadetakse raamat Breeni perekonnale.

Jaga
Kommentaarid