„Oli veel väga palju eksimusi nende liidrite vastu. Lasime neil esimesel poolajal individuaalselt hullata, eriti [Rain] Veidemanil. Kuid üldiselt eelmise mänguga võrreldes parandasime üsna paljut,“ selgitas matši järel Kalev/Cramo abitreener Indrek Reinbok.

Cramo alustas kohtumist soosikule vastavalt, sest kolmeminutilise mängu järel oli tablool nende 13 : 2 eduseis Kuigi kodusaalis mänginud Kalev/Audentes seejärel mõnevõrra kogus end, siis olid asjad esimesel veerandil külaliste kontrolli all ja suurepäraselt palli jaganud Kalev/Cramo juhtis kümne minuti järel 24 : 16.

Teisel neljandikul lendasid Kalev/Cramo mängumasinasse esimesed liivaterad ning Audentese poolelt seitse järjestikust silma toonud 211 cm pikkuse leeduka Rokas Gadiliauskase järjekordne korv tõi võõrustajad veerandaja keskpaigaks nelja silma kaugusele (30 : 26). Poolaja lõpus oli siiski kindlam Kalev/Cramo, kes Taavi Jurkatamme viimase sekundi viskest läks pikemalt puhkusele 46 : 34 eduseisus.

Kalev/Cramo läks teisel poolajal oma teed

Kui Kalev/Cramo võttis seeria avamängus pealtnäha kindla 84 : 73 võidu, siis tegelikult omas Kalev/Audentes veel viimase veerandaja eel kahepunktilist eduseisu. Teises kohtumises tegid Heiko Rannula juhitud mehed kiirelt sotid selgeks. Mõttepausi järel sai 374 pealtvaataja ees mängu käima Wes Van Beck, kes tõi nelja ja poole minutiga üheksa punkti ja viis Kalev/Cramo ette 56 : 37.

Sellest paugust Rauno Pehka hoolealused enam välja ei tulnud. Kalev/Cramo oli kolmanda veerandaja järel peal 68 : 44, neljandal neljandikul kärises vahe juba 30 punktile ja nad võitsid kohtumise kindlalt 92 : 64. „Rünnakul peame eelkõige leidma rütmi ja taastame enesekindluse,“ möönis Reinbok, et esitus veel päris ideaalne polnud.

Väljakult 71 viskest lausa 35 sopsanud Kalev/Cramo poolel jõudis kahekohalise punktisummani viis meest: Van Beck ja Artur Konontšuk tõid 14, Oleksandr Kovliar ja Hugo Toom 12 ning Martin Dorbek kümme silma. Konontšuk sai lisaks kirja seitse lauapalli ning Dorbek seitse korvisöötu.

Vastase surve tulemusel 18 pallikaotust kirja saanud Kalev/Audentest vedasid Rain Veideman ja Gadiliauskase, kelle arvele jäi vastavalt 16 ja 14 punkti. Üsna must päev oli vanameister Kristjan Kanguril, kes pani mööda kõik viis mängust võetud viset ja tegi kuus pallikaotust.

Homme tulevad meistriliiga veerandfinaalseerias väljakule Viimsi/Sportland ja TalTech/Optibet ning ülehomme Rapla Avis Utilitas ja Pärnu Sadam. Kaks Kalevit võtavad taas mõõtu laupäeval. Nendegi kohtumiste otsepilt on saadaval Delfi Kogupaketi tellijatele.