Breen hukkus eelmisel neljapäeval Horvaatias toimunud avariis, kui valmistus sel nädalavahetusel toimuvaks Horvaatia MM-ralliks.

Tänast matusetalitust, mis toimus Lõuna-Iirimaal Waterfordis Ferrybanki Püha Südame kirikus, jälgis veebiülekande vahendusel tuhandeid inimesi. Vähemalt sama palju inimesi oli tänava äärde tulnud jälgima, kui Breeni kirst kabeli juurde toodi. Matuserongkäigu ees sõitis Breeni vana Ford Sierra ralliauto.

Breeni kirstu kandsid teiste seas ka tema kaardilugejad Paul Nagle ja James Fulton. Viimane neist oli saatusliku avarii hetkel Breeni kõrval, kuid pääses õnnetusest vigastusteta.

Kirikusse kirstu kõrvale toodud lauale olid asetatud iirlase viimati kasutatud kiiver, nokamüts ja pakk tema lemmikteed.

Leinamissa õhkkond oli arusaadavalt väga kurb ja rusuv. Breeni õde Kellie pidas väga emotsionaalse kõne.

„Mu vend jättis meile kõigile lugematul hulgal sooje ja naljakaid mälestusi.“ ütles õde, kes meenutas heldimusega Breeni lapsepõlve. Ta rõhutas, et ralli oli tema venna jaoks suur kirg juba varasest noorusest peale. Seda märkasid peale koduste ka tema õpetajad.

„Craig tegi kõik endast oleneva, et mitte keegi tema pärast endast välja ei läheks. Kindlasti tunneks ta end halvasti, kui teaks, kui palju inimesi tema tõttu hetkel leinavad,“ lausus Kellie.

Lõpetuseks tuletas õde meelde, et Breen jääb rallirahva mälestustesse igaveseks.

„Sa ütlesid koolilõpu kirjandis, et tahad inimesi uhkeks teha. Craig, võin sulle kinnitada, missioon on täidetud,“ ütles Kellie emotsionaalselt.

Kõnega esinesid ka ralliringkondadest tuttavad inimesed. Näiteks telekommentaator Mike Chen, kes oli Breeni isiklik sõber, ja WRC-sarja hääl Rebecca Williams.

Chen meenutas, kuidas nad kord Mehhiko rallit kommenteerisid. „Kui me hakkasime Mehhiko ralli ülekannet tegema, oli väga kuum päev. Craig läks esimesena kommentaarikabiini ja kui ma minut enne ülekannet kohale jõudsin, istus ta seal oma bokserites, kõrvaklapid peas,“ lausus Chen.

Rebecca Williams ütles, et Breen oli tema jaoks eriline rallisõitja. „Püüan alati kõigi sõitjate suhtes õiglane olla, kuid kui Craig punktikatsel sõitis, oli mul alati eriline tunne südames. Tema kommentaarid olid nii siirad, mis ta katse lõpus andis, kas sõit läks hästi või halvasti...“

33-aastaselt hukkunud Breen saavutas autoralli MM-sarjas üheksa poodiumikohta. Viimaseks jäänud Rootsi MM-rallil sõitis ta välja teise koha.

Jaga
Kommentaarid