51 WRC rallil osalenud ning Junior WRC sarjas 2006. ja 2007. aastal hõbemedalile tulnud Aava viimane võistlusstart toimus eelmisel sügisel Saaremaal, kuid ta katkestas tagasilla purunemise tõttu juba avakatsel.

Sellest eelmine start autorallis jääb Aaval 2009. aastasse, 2010. aastal tegi ta Silver Kütiga kaasa Kehala rallisprindil. Eelmisel aastal istus nii Saaremaal kui ka veel neljal kohalikul rallil Aava kõrval samuti Rally Estonia korraldusmeeskonda kuuluv Janno Siitan (43). Just koos Siitaniga hakkabki Aava tänavu sõitma.

Aava tunnistas pühapäeval Märjamaa kandis toimunud Rapla ralliks testimise järel, et õiget tunnetust ei ole ta veel üles leidnud.

„Ütleme nii, et tunne on okei, aga täna ei õnnestunud ühtegi kurvi ideaalselt sõita. Vast ta ikkagi tuleb mingil hetkel,“ sõnas ta vahetult peale testi.

Kaks päeva hiljem Delfiga rääkides oli ta juba märksa positiivsem: „Jäime rahule. Saime 100 kilomeetrit testida. Kiidame Rapla ralli korraldajaid, kes meile selle testi korraldasid. Põhja-Eesti kohta väga kihvt ja tehniline tee. Auto töötas üldjoontes hästi. Natuke seadistasime siia- ja sinnapoole. Keskendusime oma sõidutundele, et oleks stabiilne ja saaks võimalikult sirge autoga sõita, mitte lasta kurve liiga pikaks. Läksime korraks ka pehmema seadistuse poole, aga siis läks auto ebastabiilseks, tegime jäigaks tagasi.“

Aava ja Siitani võistlusmasinaks on Subaru Impreza, millega saab kaasa lüüa Eesti meistrivõistluste EMV5 arvestuses. Täpsema hooaja kava avaldavad Aava ja Siitan selle nädala lõpus.

Vaata videost, kuidas Aava testimine läks ja midagi ta ise kommentaariks ütles!