Põneva orienteerumisülesande andis ajakirjanikule Rally Estonia võistluste juht Urmas Roosimaa, kes on juba aastaid olnud võistlustrassi planeerimise ja loomise taga.

Delfi ajakirjanikku ja fotograafi sõidutas Rally Estonia turundus- ja kommunikatsioonijuht Camilla Themas, kes rääkis teel testikatsele sellest, millised võimalused publikule ralli ajal orienteerumiseks on loodud ning kuidas on Eesti MM-ralli vastu võtnud tänavu uue vallana rallidebüüti tegev Kastre vald, kust Uniküla testikatse neljapäeval, 20. juulil kell 9.01 stardib.

Mida kujutab endast täpsemalt Uniküla testikatse ning miks Rally Estoniale üldse uut testikatset vaja oli, näeb juba homsest videost!

Vaata, kui kerge või raske vaevaga Delfi Eesti Rahva Muuseumi kõrvalt uuele testikatsele jõudis! Olgu öeldud, et Road Book'i ei kirjutata ülesõiduks peaaegu kunagi kõige otsemat teed, sest laiem eesmärk on ralliekipaažide ja publiku liikumisteed ummikute vältimiseks lahus hoida.

Olgu vihjena ära öeldud, et pealkirjas tsiteeritud „Kreisiraadio“ sketšiga võrreldes läks Rally Estonia/Delfi Sport ekipaažil pisut paremini ehk nimetatud kaks organisatsiooni on ikka sõbrad edasi!

Kaardil on kujutatud otsemat teed. Rally Estonia pass soeta siit!

ERM - Uniküla kõige otsem tee.