Milanil avanes Napolis esimene suurepärane võimalus avapoolaja keskel, kui Mário Rui tegi karistusalas vea Rafael Leão vastu ja külalised teenisid penalti. Lööma läks prantslane Olivier Giroud, kuid Napoli puurivaht Alex Meret aimas nurga ära ja tõrjus.

Avapoolaja lõpus sai Milan ikkagi oma juhtvärava, kui Leão tegi vägeva spurdi, mängis kolmest Napoli mehest mööda ja andis hea söödu Giroud`le, kellel polnud raske palli võrku saata.

Teisel poolajal teenis 11 meetri karistuslöögi Napoli, kuid nüüd ei suutnud Khvicha Kvaratskhelia üle mängida Milani puurilukku Mike Maignanit. 90. minutil suutis küll Victor Osimhen Napoli skoori avada, kuid 1:1 viigist jäi väheks.

Reali ja Chelsea mängus Londonis lõi mõlemad Hispaania klubi väravad teisel poolajal Rodrygo. 2:0 võit tähendas, et Real pääses edasi üldskooriga 4:0.

Kolmapäeval peavad veerandfinaali kordusmängu Milano Inter ja Lissaboni Benfica (avamäng 2:0) ning Müncheni Bayern ja Manchester City (0:3).

Mängude eel:

Milan võitis koduse avamängu Ismael Bennaceri tabamusest 1 : 0, ent kuna meistrite liigas võõrsil löödud värava reeglit enam pole, siis igasugune Napoli üheväravaline võit viiks kohtumise lisaajale. Matšile lisab särtsu seegi, et ehkki Napoli on Serie A-s 75 punktiga selge liider ja Milan 53 silmaga neljas, siis kahes aprillis toimunud mängus jäid peale moepealinlased. Lisaks meistrite liiga võidule võttis Milan koduliigas selge 4 : 0 seljavõidu.

Napoli peatreener Luciano Spalletti tõdes, et see annab kohtumisele oma varjundi. „Selge see, et kui meeskonnad on omavahel viimaste paari nädala jooksul kaks korda kohtunud, siis peab valmistumisel minema süvitsi detailidesse,“ lausus ta. „Hooaja alguses oli meil uus kooseis ja uus nägemus jalgpallile, kuid me peame kohanema ja oleme valmis mänguolukordadeks nagu vasturünnakud, mille osas Milan on eriti ohtlik. Nad kasutavad mängu avajana oma väravavahti.“

Juhendaja sõnul on Napoli rahul vaid edasipääsuga. „Ilus mäng oleks väga väike lohutus. Peame tegusema sarnaselt veerandfinaali avakohtumisele, kus saime napilt lüüa, aga mänguliselt me ei kahetse midagi. Ootan sarnast esitust. Peame mängima kvaliteetselt, intensiivselt ja leidma väljakul vaba ruumi. Peame tegutsema meeskondlikult, sest meil pole mängu muutvaid ässasid, vaid asjad tulevad tiimitööna,“ arutles ta.

AC Milani loots Stefano Pioli andis nädalavahetuse liigamängus pea kõigile põhimeestele puhkust, mistap tema hoolealused leppisid Bologna vastu üsna ilmetu 1 : 1 viigiga. Juhendaja ei eitanud, et ta pani kaardid Euroopa tugevamale klubisarjale.

„Võtame ühe mängu korraga ja meil on pooleli ilus seeria. Teame, et meie teekond algas kolm aastat tagasi,“ vaatas ta tagasi meeskonna toonasele madalseisule. „Kuid sellele hooajale saame anda hinde selle lõpus, mitte vältel.“

Paberil on särtsu ka teises mängus, sest avakohtumise 0 :2 Madridi Realile kaotanud Londoni Chelsea võiks hispaanlasi kodus hammustada. Reaaluses on muidugi Chelsea seis üsna hapu, sest lisaks kindlale Realilt saadud kaotusele on nad k koduliigas viis mängu järjest võiduta.