Idakonverentsi veerandfinaalis võõrustas avamängu 20 silmaga võitnud Philadelphia koduväljakul Brooklyn Netsi, kes tegi kaotusmängust omad järeldused. Iga kord kui 76ersi suurim täht Joel Embiid sai esimesel poolajal palli, siis läks teda koheselt survestama kaks meest ja keskmängija pidi pallist vabanema. See tõi esialgu ka edu, sest kahe poolaja vahelisele puhkusele läks Nets 49 : 44 eduseisus.

Teisel poolajal hakkasid Embiidi kaaslased viskeid sopsama ja 76ers võttis lõppeks 96 : 84 võidu. „Ma pole kunagi näinud, et Embiid oleks teiste meeste tabamuste üle nii õnnelik. Ta tõesti elas täna kaaslastele kaasa,“ kiitis 76ersi peatreener Doc Rivers oma tähtmängijat, kes ei hakanud vägisi viskeid võtma.

76ersi parimana tõi kuus kaugviset tabanud Tyrese Maxey 33 punkti. Tobias Harrise ja Embiidi arvele jäi 20 silma. Samal ajal suutis Embiid meeskonda aidata 19 lauapalli, seitsme söödu ja kolme blokiga. Kaotajate edukaim oli 28 silmaga Cameron Johnson.

Sealjuures pakkus Johnson hooaja ühe vägevama pealtpaneku, kui ta vajutas palli üle Embiidi käe sisse. „Ma ei mäletagi, millal mu vastu selliselt pealt pandi,“ möönis Embiid, kes hindas eelkõige siiski võitu. „Paljud inimesed arvavad, et mulle meeldib punkte visata. See pole õige. Mulle meeldib võita.“

Kingsi ja Warriorsi mäng läks tuliseks

Põhihooaja põhjal läänes kuuenda asetuse saanud Golden State Warriors ja kolmanda asetusega Sacramento Kings pakkusid teise järjestikuse vägeva lahingu. Avamatši 123 : 126 kaotanud Warriors alustas teist kohtumist suurepäraselt ja nad võitsid esimese veerandaja 23 : 17. Kuid teisel neljandikul läksid Kingsi mängijad hoogu ning pikemale mõttepausile läksid Steve Kerri hoolealused juba 52 : 58 kaotusseisust.

Neljandal veerandil läksid seisul 87 : 91 tunded keema. Korvialuses olukorras vajus Kingsi keskmängija Domantas Sabonis väljakule pikale ning Warriorsi äss Draymond Green üritas leedukast üle astuda. Sabonis haaras seepeale Greenil jalast kinni, millele ameeriklane vastas vastasele tugevalt ühe jalaga rinnale hüppamisega. Sellal kui Sabonis oli paar minutit valudes väljakul pikali, vaatasid kohtunikud olukorra üle ning Green saadeti duši alla.

Kohtumise otsustavad hetked tulid Kingsi 102 : 101 eduseisus, kui De'Aaron Foxi ja Sabonise õnnestumised aitasid Sacramento paari silmaga ette. Kuna samal ajal Warriorsi ässad Stephen Curry ja Klay Thompson panid järjepanu viskeid mööda, siis Kings võitis matši 114 : 106 ning läks seeriat 2 : 0 juhtima. Viimati oli Warrios kohamängudel 0 : 2 taga 2007. aastal.

„Kõik võitlesid! Meile ei antud midagi lihtsalt! Tegime treeneritega avamängu põhjal taktikas muudatusi ja olime keskendunud,“ selgitas edu võtit Sabonis, kes Greeniga juhtunust suurt välja ei teinud. „Oli korvialune võitlus... selliseid asju juhtub korvpallis ning siit tuleb edasi minna.“

Nii Sabonis kui Fox tõid võitjate kasuks 24 punkti, neist esimene võttis lisaks maha üheksa lauda ja teine andis üheksa korvisöötu. Warriorsi edukaim skoorija oli 28 silmaga Curry, ent korvpalliajaloo ühe parema käega snaiper tabas kuraditosinast võetud kaugviskest vaid kolm.