41-aastase Ibrahimovici auks pühendatud skulptuur avati pidulikult 2019. aastal tema esimese koduklubi Malmö FF-i kodustaadioni kõrval. Kõigest kuu aega hiljem sai kujust aga paljude kohalike jalgpallifännide jaoks vihaobjekt.

Ibrahimovic tekitas toona paljudes pahameelt, kui ta otsustas investeerida teise Rootsi klubisse Hammarbysse, kus ta koroonaajal ühtlasi trenni tegi. Malmö toetajad ei jätnud arvamust enda teada ning värvisid kuju üle ja saagisid nina otsast.

End „Ninaklubiks“ nimetav vandaalide punt on otsustanud nüüd nina rahaks teha ning pronksitüki eest küsitakse koguni 100 000 eurot. Aftonbladeti andmetel on müügipakkumine saadetud meili teel näiteks nii Malmö linnavalitsusele, Milano linnapeale kui ka teose autorile Peter Lindele.

Ibrahimovici skulptuuri hoitakse hetkel salajases paigas, sest pärast nina eemaldamist lõigati kujul ka jalad läbi. Hetkel pole restaureeritud taiesele veel uut asukohta leitud.

„Sellest on kahju. Nad tahavad tähelepanu ja seda, et meedia sellest kirjutaks - see on lasteaia tase. Me oleme sellest suuremad,“ ütles Ibrahimovic pärast skulptuuri rüüstamist portaalile Dplay. „Kuju oli, mis ta oli, aga see ei tähenda, et minu lugu sellega puruks tõmmati. See jääb alatiseks.“

Veebruari lõpus pikalt vigastuspausilt naasnud Ibrahimovic on sel hooajal esindanud AC Milani kokku neljas kohtumises ning löönud 144 minutiga ka ühe värava.