Markkanen soovis tegelikult kaitseväkke minna juba eelmisel aastal, kuid toona jõudis tema tööandja Cleveland Cavaliers play-in mängudele ja seega ei jõudnud ta nõutud kuupäevaks Soome.

Utahis mängiva Markkaneni ajateenistuse algus on tekitanud USA-s veidrat kära. Kui ESPN jagas Facebooki lehel fotot soomlasest, kes on sõjaväeteenistuse jaoks oma lokkis juuksed maha ajanud, täitus kommentaarium muresõnumitega, vahendab Ilta-Sanomat.

„Palvetan tema turvalisuse ja selle eest, et ta naaseks järgmisel hooajal mängima,“ kommenteeris üks toetaja. „Suur tänu, Lauri. Olge kaitstud,“ jätkas teine.

„Palju õnne ja püsige turvaliselt...Jumal õnnistagu ja juhatagu teid,“ kirjutas kolmas ameeriklane.

Soomlased tormasid murelikke fänne rahustama. Paljude arvates oli naljakas, et inimesed leidsid, et Markkanen läheks justkui sõtta.

„Soome kaitseväes on tal tõesti turvaline. Tal on tegelikult miljon korda turvalisem kui USA-s,“ kommenteeris üks soomlane. „Teadmiseks: Soome ei ole sõjas. Rahunege maha, inimesed!“

25-aastasel Markkanenil jääb selja taha suurepärane hooaeg. Tema arvele kogunes 66 põhiturniiri mänguga keskmiselt 25,6 punkti ja 8,6 lauapalli. Soomlane kandideerib ka NBA enim arenenud mängija tiitlile.