Breen hukkus eelmisel neljapäeval Hyundai i20 Rally1 masinat testides, kui sõitis vihmamärjal rajal vastu puitaeda ja üks post sisenes akna kaudu autosse. Iirlane suri silmapilkselt. Tema kaardilugeja James Fulton (31) pääses vigastusteta.

Iirimaa väljaanne Independent teatab, et Breeni matuse üksikasjad avaldati pühapäeva pärastlõunal. Rallisõitja matusetalitus algab teisipäeval kell 12.55 Waterfordi linnas Ferrybanki Püha Südame kirikus, millele järgneb rallisõitja matmine kõrvalasuvale kalmistule.

Reekviemi (katoliiklik leinamissa) saab jälgida veebist siit (memoriallane.ie).

Perekonna avaldatud surmateates seisab: „Breeni perekond teatab suure kurbusega andeka ja jumaldatud rallisõitja Craig Breeni traagilisest lahkumisest – tehes seda, mida ta kõige rohkem armastas.“

Surmateatises tsiteeritakse Ameerika kirjaniku Chuck Palahniuki ridu: „Eesmärk ei ole elada igavesti, eesmärk on luua midagi, mis jääb.“

Perekond on palunud, et matusele lilli ei toodaks. Selle asemel soovitatakse teha annetus Iirimaa motospordi heategevusfondile.

„Temast jäid maha vanemad Ray ja Jackie, õde Kellie, õemees Darragh ja ristipoeg Bobbie,“ seisab surmakuulutuse lõpus.

On teada, et Breeni vanemad lendasid reedel Horvaatiasse, et oma poja surnukeha kodumaale tuua. Täna pärastlõunal jõuavad Breeni säilmed tema koju, kuhu ta jääb kuni teisipäevani.

Breeni endine kaardilugeja Paul Nagle ütles väljaandes The Kerryman, et kaotas parima sõbra.

„Maailm on kaotanud kangelase. Iirimaa on kaotanud meistri ja mina oma parima sõbra. Craig oli minu ja mu naise jaoks midagi enamat kui rallisõitja, ta oli osa perekonnast,“ ütles Nagle.

Hyundai Motorsport pole veel lõplikult otsustanud, kas Thierry Neuville ja Esapekka Lappi neljapäeval algaval Horvaatia rallil osalevad. DirtFishi andmetel peaks otsus tulema lähitundidel.

Jaga
Kommentaarid