Esimeses üksikmängus oli Elena Malõgina (WTA 374.) vastaseks Valentini Grammatikopoulou (WTA 202.) ning eestlanna pidi leppima kaotusega 2:6, 4:6.

Teises üksikmängus vajas Eesti naiskond seega hädasti Kontaveiti võitu, kuid paraku tunnistas endine maailma teine reket Despina Papamichaili (WTA 131.) 6:2, 6:4 paremust.

Enne Portugalis Oeirases peetud koondisemänge oli Kontaveit viimati võistlustules 8. veebruaril Abu Dhabis. Märtsi keskel ütles Kontaveit Delfile, et teda vaevab nii selja- kui ka reievigastus: „Minu vigastus täpsemalt on lülisamba nimmediskide degeneratiivsed muutused ja vasaku reie lähendajate varasema trauma tõttu üles ärritamine.“

Kuigi pärast esmaspäevast kohtumist Lõuna-Aafrika Vabariigiga avaldas Kontaveit lootust, et vigastused on seljatatud, siis Tamla sõnul hakkas vana probleem eestlannat ikkagi uuesti segama.

„Elena vastane oli tugev, aga hea mängu korral võidetav. Kahjuks Elena oma parimat mängu näidata ei suutnud ja tegi otsustavatel hetkedel ning enda geimpallidel liiga palju lihtvigu. Anett oli enda mängus kindlasti favoriit, aga kohe mängu alguses hakkas vana vigastus jälle tunda andma ning ei saanud mängida oma mängu,“ vahendab Eesti tenniseliit Tamla sõnu.

Ühtlasi tähendas Kreeka võit seda, et Eesti jätkab teises grupis. „Kindlasti pettumus, et Kreekale kaotasime, aga selline see sport on,“ tõdes Tamla.

„Tegu on väga pika ja nii füüsiliselt kui ka vaimselt raske võistlusformaadiga. Arvan, et nädala kokkuvõttes oli kogu naiskond siiski suhteliselt tubli. Võitsime mitu mängu kaotusseisust ja mängida said kõik viis võistkonnaliiget. Paneksin Eesti naiskonnale sel aastal hindeks 4+ ehk hea,“ lisas kapten.

Kontaveit pole oma seisundit peale Kreekaga kohtumist kommenteerinud, seega pole teada, kuidas see tema edasist võistlusgraafikut mõjutab.

„Järgmisena on plaanis mängida Madridis, Roomas ja Prantsusmaa lahtistel,“ selgitas Kontaveit möödunud esmaspäeval tulevikuplaane.

Madridi turniir algab 25. aprillil, Rooma pannakse pall mängu 9. mail ning Prantsusmaa lahtised saavad avapaugu 28. mail.