Tasavägiselt kulgenud avaveerandi järel haaras Viimsi juhtohjad enda kätte ning poolajapausile mindi külaliste 46:37 juhtimisel. Kolmas veerandaeg lõppes Viimsi 53:62 eduseisul ning kuigi TalTech jõudis otsustava veerandi keskpaigas korraks nelja punkti kaugusele, siis lõpuks said võõrustajad ikkagi kindla 77:88 kaotuse.

Võitjate parimana kogus Malik Toppin 21 punkti ja kümme lauapalli. Rolands Zakis lisas 18 silma ning Devin Harris 14 punkti ja kaheksa korvisöötu. Kahekohalise punktisummani jõudsid veel Karl-Johan Lips ja Egert Haller, kes viskasid vastavalt 13 ja 11 punkti.

TalTechi resultatiivseim oli Gregor Ilves 19 punkti ja kaheksa lauapalliga. Kristaps Gluditis lisas 17 ning Toomas Raadik ja Oliver Metsalu mõlemad 12 silma.

Avamängu 85:79 võitnud Viimsil on võimalik 20. aprillil kodusaalis seeriale joon alla tõmmata.

Enne kohtumist:

Viimsi/Sportland tuleb kohtumisele vastu suurepärase hoo pealt. Eesti-Läti liigas alistuti pingelise seeria järel 1 : 2 hilisemale meistrile Prometeile ning Eesti Meistriliiga veerandfinaalseeria avakohtumises alistati tugeva viimase veerandaja toel 85 : 79 Tal/Tech. Tänase võiduga astuks Viimsi/Sportland suure sammu ajaloo esimese Eesti Meistriliiga poolfinaali suunas.

„Kuigi me suutsime esimese mängu kodus võita siis on palju kohti kus me saame juurde panna. Loodame nii kaitses kui ka rünnakul teha sammu edasi ja näidata paremat mängu kui me esimeses seeria kohtumises suutsime. Tal/tech tõestas, et nad on kõvasti võitlev meeskond ja oodata on tulist lahingut,“ sõnas kohtumise eel Viimsi/Sportlandi abitreener Kristjan Evart.

Tal/Techi hooaeg pole seni kulgenud soovitud rada pidi. Eesti-Läti liigas jäädi esimestena veerandfinaalidest välja ning Meisteriliiga play-offid pole alanud samuti nii nagu loodeti. Vaatamata kõigele on siiski tegu vägagi konkurentsivõimelise võistkonnaga, kes oli juba seeria avamängus võidule lähedal. Määravaks said pisiasjad, millele peatreener Alar Varraku sõnul tänase mängu eel ka rõhku pannakse.

„Vaatasime üle esimese mängu ja tegime sealt oma korrektiivid. Play-offides enam taktikaliselt midagi suurt ei muuda, pigem tuleb pisiasjadele tähelepanu pöörata. Pühapäeval on meil tagaliinis üks käik juures. Ran Pehka küll mängis kolmapäeval mõned minutid, aga oli viirushaiguse küüsis,“ rääkis mängu eel Tal/Techi peatreener Alar Varrak.

„Esimene mäng oli pealtvaatajatele väga põnev ja kindlasti tuleb ka pühapäeval Tal/Tech Spordihoones pingeline võitlus. Soovitan kõigil spordisõpradel kohale tulla, sest tegevust leidub nii väiksematele, kui suurematele,“ kutsus Varrak kõiki pühapäeval saali kaasa elama.