Kalev/Audentes osutas terve mängu vältel võõrustajatele kõva vastupanu ning pärast 22:23 kaotatud avaveerandaega pääsesid külalised teise veerandaja keskel korraks isegi kaheksa punktiga juhtima. Enne poolajapausi suutis Kalev/Cramo aga vahe tasa teha ning avapoolaeg lõppes 46:46 viigiseisul.

Kolmas veerandaeg kulges taaskord Kalev/Audentese taktikepi all ning viimasele veerandajale mindi vastu külaliste 63:61 eduseisul. Otsustaval veerandil Kalev/Audentese ründemäng aga takerdus ja võõrustajad võtsid kindla 84:73 võidu.

Võitjate parimana kogus Martin Dorbek 25 punkti ja kaheksa lauapalli. Kristjan Kitsing lisas 13 ning Kaspar Kitsing ja Wesley Van Beck mõlemad 10 silma. Kalev/Audentese resultatiivseimad olid Mario Paiste 18 ja Rokas Gadiliauskas 17 silmaga. Kahekohalise punktisummani jõudis ka Eric Schmalz, kes viskas 13 punkti.

Veerandfinaalseeria teine kohtumine peetakse 19. aprillil Audentese spordihoones.

Enne kohtumist:

FIBA Europe Cupil poolfinaalini tüürinud Kalev/Cramo jaoks on tegu esimese kohtumisega viimase kaheksa päeva jooksul. Täna saame näha, kas Eesti esiklubi on suutnud maha pesta Eesti-Läti liiga finaalturniiri ebaõnnestumise ning näidatakse sellisel tasemel mängu nagu eelnevatel kuudel tavaks on olnud.

Kohtumise eel jagas oma muljeid eelmisel kahel hooajal Tallinna Kalev/Audentest juhendanud Brett Nõmm. Vaata videost, mida ootab Nõmm eelseisvast veerandfinaalseeriast ning millised on tema arvates tänavuse Kalev/Audentesi võistkonna suurimad tugevused.

Tallinna Kalev/Audentes tuleb kohtumisele vastu positiivse tundega, kuna viimasest neljas kohtumises on võidurõõmu tuntud koguni kolmel korral. Kalev/Cramo hammustamine nõuab ideaalset õnnestumist, kuid tänavune hooaeg on näidanud, et Kalev/Audentes on selleks ka võimeline.

„Homne mäng Kalev/Cramo vastu saab kindlasti olema väga raske ja keeruline. Meil on probleemid rotatsioonis ja osad mängijad ei saa homses kohtumises mängida. Cramo on kindlasti tahtmist täis ja vihased kuna Eesti-Läti liiga finaalturniiri ei lõppenud neil nii nagu nad soovisid ja plaanisid. Katsume neil elu võimalikult keeruliseks teha nii kuidas suudame,“ sõnas kohtumise eel Kalev/Audentesi abitreener Timo Eichfuss.