100 m liblikujumises oli Zaitsev kiireim ajaga 52,46. Eestlastele sellelt distantsilt teinegi medal - Alex Ahtiainen jõudis finišisse kolmandana, stopper jäi seisma näidu juures 52,93. Mõlemad ujujad treenivad Spordiklubis Garant.

Eneli Jefimova oli võidukas 50 meetri rinnuliujumises ajaga 30,61.

USA-s jätkuvatel TYR Pro Swim Series võistlusel ujus Kregor Zirk 200 m liblikujumise finaalis välja neljanda koha, kuid 2024. aasta Pariisi olümpiamängude norm jäi veel täitmata.

Kui eelujumises näitas Zirk aega 1.58,54, siis finaalis märgiti ajaks 1.56,54. See andis neljanda koha.

Olümpianormist 1.55,78 jäi eestlast lahutama 76 sajandikku. „Olen veidi pettunud, sest selle võistluse eesmärgiks oli see normatiiv ära ujuda,“ rääkis Zirk peale liblikujumise finaali.

„Kolmenädalane treeninglaager on ikka veel kätes-jalgades ja ei suutnud nii lühikese ajaga end laagrist välja puhata. Proovisime siin otse kõrgmäestikust tulla võistlema ja näha kuidas keha reageerib. Oleme katsetanud erinevaid filosoofiaid, et olümpiaaastal teaks, mis töötab minu jaoks kõige efektiivsemalt,“ lisas Zirk.

Meeste finaali võitis mullu MM-il kaks kuldmedalit võitnud prantslane Leon Marchand (1.55,58), kellele järgnesid tiitlivõistluste medalitega pärjatud ameeriklased Carsten Foster (1.56,04) ja vaid Zirkist sajandiku kiirem olnud Chase Kalisz (1.56,53).

„Kui võrdlen enda hooaja sees ujutud aegu, siis nii kiirelt pole ma seda distantsi veel ujunud, mis on positiivne märk vaadates suvise MM-i suunas,“ analüüsis Tartust pärit ujuja. „Olümpianormi alistamine oleks olnud tore, aga normatiiviks ei ole aeg mida saab lihtsalt mööda minnes ära ujuda. Tänavusel aastal on maailmas vähem kui viis meest sellest ajast kiiremini ujunud.“

Zirk lõpetab USA-s võistlused 100m vabaujumisega, kus eelujumised peetakse Eesti aja järgi täna õhtul. Seejärel lendab Zirk paariks päevaks Eestisse ja suundub Türki, et alustada ettevalmistust suvise MM-i suunas.