Ehkki tulemused on spordimeediast läbi lipsanud, oleme seda meelt, et pilt ütleb enam kui tuhat sõna. Tallinnas, Ring spordihoones toimunud kaheksa võistkonna Superfinaalis mängisid Eesti tiimidest kaasa Reinar Halliku korvpallikool/Vinni-Pajusti Gümnaasium, Tartu Ülikool ning Audentese spordiklubi.

Kui päris ausalt tunnistada, siis Basket TV võttis turniiri kajastamise ette asjaolul, et Reinar Halliku KK/VPG suutis põhiturniiri lõpetada kõrge teise kohaga, alistades muuhulgas Kaunase Žalgirise akadeemia. Koht poolfinaalis oli automaatselt tagatud ning selle pealt võis loota mida iganes. Juhtus aga nii, et suurüllatusega sai turniiril hakkama hoopis Audentese spordiklubi, võites esimese Eesti võistkonnana EYBL-is U16 noormeeste turniiri. Ajalooline värk!

Tulised poolfinaalid Eesti ja Leedu võistkondade vahel pakkusid ehedat elamust ning emotsiooni. Seda kõike me üritamegi järgneva kümnekonna minuti jooksul teile edasi anda, mille juurde mõistagi asised intervjuukillud treeneritega ja mahlakad minutilised vahepalad.

Sõna saavad Reinar Hallik, Andres Sõber, Sixten Tomingas ja Žalgirise noorteakadeemia treener Karolis Abramavičius. Head vaatamist!