Kuigi Keilal oli põlvevigastuse tõttu puudu nende põhimees Matej Radunic, suudeti terve mäng tartlastele südi vastupanu osutada. Avaveerandi võitis Keila 18:15. Poolajavileks asus juhtima Tartu 37:34, ent kolmanda veerandi lõpuks oli taas napilt ees Keila 51:49.

Otsustavat perioodi alustasid tartlased 9:0 spurdiga ja juhtisid 58:51. Keila sai esimesed punktid alles veerandi keskel, kuid suutis lõpuminutitega ohtlikult lähedale jõuda. 13 sekundit enne lõppu vähendas Kaido Saksa täpne kolmene vahe ühele punktile (61:60). Keila tegi seejärel kiiresti vea ning Dontarius Jamesi vabavisked tegid seisuks 63:60. Külaliste viimasel rünnakul mängiti Kristen Kasemetsa peale, kelle kaugviskele pani aga Hendrik Eelmäe kulbi. Lõppseisu vormistas Leemet Böckler vabaviskjoonel.

Tartu parimad olid Jitaurious Gordon 22, Eelmäe 13 ja Tomas Pavelka 12 punktiga. Gordon ja Eelmäe võtsid ka kümme lauapalli.

Keila resultatiivseim oli Andrii Myronenko, kes kogus 16 punkti ja 11 lauapalli. Ivan Mikhieiev tõi 12 ja Saks 9 punkti.

Kuna Keila meeskond jättis täna oma mängusärgid maha, mängiti täna ilma numbriteta valgete särkidega.

Kolme võiduni peetava veerandfinaalseeria teine mäng on teisipäeval Keilas.

Mängu eel:

Kui Tartu võitis põhihooajal 30-st mängust 20 ja Keila 11, siis mõlemad omavahelised mängud võitis Keila, kes 14. oktoobril oli parem võõrsil 89 : 69 ja 3. märtsil kodus 80 : 75. Tartu Ülikooli abitreeneri Olari Naritsa sõnul on põhiturniiri vigadest õpitud. „Kuna kaotasime põhihooajal mõlemad mängud, siis on õppematerjali omajagu. Oleme neid mänge vaadanud ja loodetavasti teinud õiged järeldused. Aga play-off on siiski midagi muud kui põhiturniir. Keilal on kolm põhimängijat, kes meile palju pahandust tegid. Peame keskenduma sellele, et nende hurraaga kaasa ei läheks ja oma rütmi peale suruma,“ sõnas ta

„Proovime ära kasutada Eesti-Läti liiga pronksiga tulnud positiivse emotsiooni ja loodame, et põhiturniiri mängudest tekkinud intriig toob saali rohkelt kossusõpru mängule kaasa elama!“ rääkis Tartu abitreener. Tartu põhimängijatest ei tee kaasa jalavigastust ravivad Märt Rosenthal ja Jalan McCloud. Mängust jääb eemale ka abitreener Narits ise, kes viibib oma U15 võistkonnaga Poolas EYBLi finaalturniiril.

Keila peatreener Peep Pahv oli rõõmus, et mehed saavad taas väljakule. „Kõigepealt on hea meel, et lõpuks ometi saab mõistusevastane kuu aega kestnud mängupaus läbi. Võrreldes vahepeal tugevaid mänge saanud Tartuga seab see meid märgatavalt halvemasse olukorda. Vahepeal pidasime kaks kontrollmängu ning vähemalt need andsid positiivse tunde,“ selgitas ta.

Pahvi sõnul on Keila meeskonnas palju noori mängijaid, kes pole sellel tasemel play-off seeriates varem osalenud. Seega on tema meelest üks võtmeküsimus, kuidas noored suudavad ennast nendeks mängudeks häälestada.

„Õnneks on kõrval ka kogenud mängumehi, kellede jaoks on seeriate mängimine igakevadine rutiin,“ jätkas Pahv, kes tõi välja ka kaks võtmeküsimust.„Oluline on see, kuidas saame hakkama nende liidrite pidurdamisega ning kumb meeskond suudab valitseda korvialust tsooni. Oleme korralikult valmistunud ja usume, et mänguplaan toimib. Vastavalt asetusele on kindlasti suurem võidukohustus Tartul. Meie asi on näidata head, võitluslikku korvpalli. Oleme tänavu Tartut kaks korda võitnud, seega on kõik võimalik,“ lisas Pahv.

Piletid mängule on müügil Piletitaskus.