Breen tegi Rally Estonia debüüdi juba 2011. aastal, olles toona 21-aastane ja astudes rallimaailmas alles esimesi samme. Ford Fiesta R2-autot juhtinud Breen sai kokkuvõttes 29. ja oma klassis teise koha.

Järgmisel korral oli ta Otepää ümbruses stardis 2015. aastal. Siis kuulus Rally Estonia Euroopa meistrivõistluste arvestusse. Breeni Peugeot 208 T16 kandis stardinumbrit 1, aga tehnilise rikke tõttu jäi iirlase võistlus pooleli.

2018. aastal, kui Rally Estonia hakkas kohale meelitama aina enam WRC-sõitjaid, tuli Breen Citroen C3 WRC roolis kolmandaks. Järgmisel aastal sõitis ta Hyundai i20 WRC-ga ja sai viienda koha.

Kiireid rallisid armastanud Breen oli loomulikult Eestis kohal ka WRC-ajastul. 2020. ja 2021. aastal saavutas ta Hyundaiga Rally Estonial teise koha, mullu ta Ford Puma Rally1-ga finišisse ei jõudnud.

Eestis saavutatud teised kohad kuulusid vaieldamatult Breeni karjääri tipphetkede sekka. WRC-sarjas ei õnnestunud tal etapivõiduni jõuda, poodiumi teisele astmele kerkis iirlane kokku kuuel korral, viimati 2023. aastal Rootsis.

2018. aastal andis Breen Delfile videointervjuu, kus kiitis Rally Estonia korraldajate tööd. „Pean ütlema, et Urmo Aava ja teised korraldajad on teinud teedega täiesti fantastilist tööd. Seda võistlust siin Soome rallile sarnasemaks muutmise nimel on loodud hüppeid ja tehtud muid töid. Mitmes paigas on rütm ja tempo väga Soomele sarnane,“ rääkis ta toona.

Jaga
Kommentaarid