Horvaatia portaal gol.hr teatas, et Hyundai duo Craig Breen ja James Fulton testisid neljapäeval Hyundai Rally1 masinat Horvaatias Zlatari ümbruses, kui ühel hetkel auto üle kontrolli kaotasid ja vastu posti sõitsid. Õnnetus juhtus kella 12.40 paiku kohaliku aja järgi.

Horvaatia erinevatest portaalidest tulevate teadete kohaselt suri Breen avariis saadud vigastustesse. Kaardilugeja pääses väidetavalt õnnetusest tervena.

Neljapäeva pärastlõunal tegi ametliku avalduse ka Hyundai rallitiim, kinnitades Horvaatia meedias ilmunud informatsiooni. „Hyundai Motorsport peab sügava kurbusega kinnitama, et sõitja Craig Breen hukkus Horvaatia ralli eelsel testil. Kaardilugeja James Fultoniga on tervislikult kõik korras. Hyundai Motorsport avaldab sügavat kaastunnet Craigi perekonnale, sõpradele ja fännidele. Hyundai rohkem kommentaare sel teemal ei anna.“

Kohutavat uudist kinnitas pärastlõunal ka Horvaatia politsei:

Varalahkunud Craig Breen kolis tänavuseks hooajaks tagasi Hyundai rallitiimi. MM-sarjas osales ta viimati tänavusel Rootsi etapil, saades teise koha. Kokku tegi ta MM-sarjas 88 etappi ning jõudis kaheksal korral poodiumile. Tema kontole kogunes 30 katsevõitu.

Iirlase viimaseks võistluseks jäi 31. märtsist 1. aprillini toimunud Portugali Algarve kohalik ralli. Tema ja Fulton katkestasid võistluse.

Breen kuulus karjääri jooksul sellistesse tiimidesse nagu Peugeot, Citröen, M-Sport ja Hyundai.

2018. aastal andis Breen Delfile videointervjuu, kus kiitis Rally Estonia korraldajate tööd. „Pean ütlema, et Urmo Aava ja teised korraldajad on teinud teedega täiesti fantastilist tööd. Seda võistlust siin Soome rallile sarnasemaks muutmise nimel on loodud hüppeid ja tehtud muid töid. Mitmes paigas on rütm ja tempo väga Soomele sarnane,“ rääkis ta toona.

Jaga
Kommentaarid