Eesti tennisenaiskond alistas varasemalt kuivalt 3 : 0 Lõuna-Aafrika Vabariigi, Kosovo kui ka Iirimaa. Leedu on võitnud nüüdseks kaks ja kaotanud kaks mõõduvõttu.

Esimeses üksikmängus kohtus Maileen Nuudi (WTA 568.) Patricija Paukstytega (WTA 1031.). Eesti tennisisti matši võtab hästi kokku viimane punkt, kus ta lõi rabaku auti ehk üsna liimist lahti Nuudi kaotas tund ja neli minutit kestnud kohtumise üsna kindlalt 2 : 6; 2 : 6.

Teises matšis ristavad reketid naiskondade esinumbrid Anett Kontaveit (WTA 69.) ning Justina Mikulskyte (WTA 326.). Avaseti võitis Kontaveit 6 : 1. Teises setis ei jätnud Kontaveit vastastele üldse sõnaõigust, võites seti kuivalt 6:0. Kogu mäng kuulus seega eestlannale 6:1, 6:0. Matš kestis kokku 58 minutit.

Paarismängus läksid Kontaveit ja USA-s sündinud, aga hiljuti Eesti lipu alla kolinud Ingrid Neel vastamisi Mikulskyte ja Paukstytega. Otsustava mängu võitis Eesti duo 6:1, 7:5. Kohtumine kestis tund ja viis minutit.

Eesti juhib B-gruppi nelja võiduga. Neljast neli on ette näidata ka Gruusia koondisel. Neile järgnevad Leedu (2-2), Kosovo (1-3), Iirimaa (0-3) ja Lõuna-Aafrika Vabariik. (0-3). Eesti ja Gruusia lähevad järgmisena omavahel vastamisi.

Alagrupist pääseb edasi kaks paremat, kes hakkavad pidama mänge kõrgemasse divisjoni tõusmise nimel.

„See oli võistkonna jaoks tähtis võit, tagades meile edasipääsu üleminekumängule laupäevaks,“ kommenteeris naiskonna kapten Märten Tamla. „Esimeses üksikmängus Maileen oma mängu täna kahjuks käima ei saanud. Tänu Aneti heale keskendumisele ja tugevale esitusele viigistasime seisu ning tänu Ingridi ja Aneti heale paarismängule suutsime tulemuse enda kasuks pöörata.“

Kohtumiste otsepilti nägi siit: