Euroopa tugevuselt teises klubisarjas EuroCup algasid kaheksandikfinaalid, kus järgmisesse ringi pääseja selgub ühest mängust. Kristian Kullamäe leivaisa Lietkabelis võõrustas Prantsusmaa liigas kümnendat kohta hoidvat satsi Paris Basketball.

Eesti koondise tagamängija alustas matši suurepäraselt, sest kuue ja poole minuti järel oli Lietkabelis peal 20 : 10. Kullamäe oli selleks hetkeks toonud seitse punkti ja teinud kahele tabamusele eeltöö. Peagi võeti eestlane siiski puhkama ja Lietkabelis võitis avaveerandi 24 : 19.

Teise neljandiku alguses pääses Leedu sats taas juhtima kümnega (33 : 23), ent seejärel said külalised mängu käima. Karjääris 250 kohtumist NBA-s pidanud Jeremy Evensi tabamuse järel oli Lietkabelis taga 38 : 39 ja viimasel minutil olid kaotusseis juba kolm silma, ent Kullamäe tabamuse abil läksid võõrustajad puhkama napis 45 : 46 kaotusseisus.

Põnevuslahingus jäi peale Pariis

Teiselgi poolajal jätkus väga tasavägine lahing, kus kumbki meeskond ei saanud enam kui viiepunktlist edu. Seitse minutit enne normaalaja lõppu oli Lietkabelis taga 76 : 78, kuid Kullamäe viis järjestikust puntki viisid Leedu satsi kolmega ette. Kuid kohtumine kulges kuni lõpuni punkt punkti heitluses.

Poolteist minutit enne normaalaja lõppu oli Lietkabelis taga 89 : 90, kuid nende rünnak päädis Vytenis Lipkeviciuse väga raske ja mööda läinud kaugviskega. Pariisi meeskonna poolelt vastas aga Tyrone Wallace õnnestunud kolmesega. Ehkki Nenad Čanak võttis 43 sekundit enne kohtumise lõppu aja maha, siis kuigi loogilised Lietkabelise järgmised rünnakud polnud – nii Jamal Morrise kui Zeljko Zakici kauged ja keerulised kaugvisked tulid rõngast välja.

Kuuepunktilisse kaotusseisu jäänud Lietkabelis üritas viimastel sekunditel mängu päästa sihilike vigade ja vastaste vabaviskejoonele saatmisega. Leedu meeskond oli veel viis sekundit enne matsi lõppu taga neljaga, kuid Zeljko Sakic sopsas keskjoonelt. Kuigi Sakic ja peatreener Čanak nõudsid olukorrast ka vastasele viga, siis kohtunikud ekraani juurde ei läinud ja Kullamäe leivaisa kaotas matši 97 : 98.

Leitkabelise parimana tõi 211 cm pikkune ungarlane György Golomán 22 ja Morris 21 punkti. 34 minutit väljakul rassinud Kullamäe arvele jäi 20 silma (kahesed 4/8 ja kolmesed 4/8) ning ta andis meeskonna parimana viis korvisöötu. Pariisi meeskonda vedas 20-aastane talent Juhann Begarin, kelle kaukasse jäi 22 punkti.

Kui Lietkabelise eurohooaeg sai läbi, siis konkurentsis jätkab valitsev Eesti-Läti liiga meister Prometei. Ukraina sats seljatas teisipäeval endise Maik-Kalev Kotsari koduklubi Hamburgi Towersi 87 : 79.

Siim-Sander Vene koduklubi sai eurosarja kaotuse

Euroopa tugevuselt kolmandas sarjas meistrite liigas toimuvad veerandfinaalid kahe võiduni. Koduses avalahingus Ateena AEK 64 : 55 alistanud Siim-Sander Vene koduklubi Jeruusalemma Hapoel alustas ka teist kohtumist hästi. Iisraeli klubi sai võõrsil kiire 7 : 0 algedu ja nad võitsid avaveerandi 21 : 20. Kuid siis läksid asjad allamäge.

Siim-Sander Vene.

Teisel neljandikul tegi Ateena klubi vahe sisse ja nad läksid puhkama 47 : 37 eduseisus. Mõttepausi järel jätkus matš samas taktis ning lähemale kui kümme silma Hapoel enam ei jõudnudki. Nii võitis AEK kohtumise 94 : 78 ja poolfinalist selgub 19. aprillil Jeruusalemmis toimuvas kohtumises.

Vahetusest mängu pääsenud Vene rassis platsilt 16 minutit, mille vältelt tõi ta kaheksa punkti (visked platsilt 2/3 ja vabaviskejoonelt 2/2) ja võttis maha kaks lauda. Tema minutite vältel jäi meeskond kaheksa silmaga miinusesse. Hapoeli parimana tõi viskekahur Levi Randolph 28 punkti, AEK tassis 24 silma toonud ameerikalsest mängujuht Brynton Lemar.