Praegu 54-aastane Gary Payton mängis NBA-s aastatel 1990–2007 ning enamuse oma karjäärist veetis Seattle Supersonicsi meeskonnas, kellega jõudis 1996. aastal liiga finaali mängides Michael Jordani ja Chicago Bullsi vastu. Samal aastal valiti Payton NBA parimaks kaitsemängijaks ning oma agressiivse mängustiili tõttu anti talle hüüdnimi „The Glove“ (eesti keeles „kinnas“).

Legendaarne tagamängija on mänginud NBA Tähtede mängus üheksa korda ning 2006. aastal võitis koos Miami Heat meeskonnaga ka meistritiitli. 1996. ja 2000. aastal USA koondisega olümpiakulla võitnud Paytoni karjääri keskmised näitajad NBA-s olid 16,3 punkti, 6,7 korvisöötu ja 1,8 vaheltlõiget.

NBA võidukarikas, mida kutsutakse ka Larry O’Brieni trofeeks, on maailma üks kalleimaid spordiauhindu. Hõbedast valmistatud karikas maksab ligi 13 500 eurot, on 61 sentimeetrit kõrge, ligi 7 kilogrammi raske ning kaetud 24-karaadise kullaga. Juba alates 1977. aastast toodab igal aastal uue karika uue NBA meistri jaoks tuntud USA juveelifirma Tiffany & Co.

Eesti korvpallifännid saavad Gary Paytoni ja Larry O’Brieni trofeega kohtuda OlyBeti ja NBA ühissündmusel, mis toimub 18. aprillil algusega kell 19 Noblessneri valukojas ning on kõigile huvilistele tasuta. Üritusel toimuvad meelelahutuslikud 3 x 3 korvpalli mängud ja lisaks on kavas mõned üllatused.