23-aastane Karlsson tunnistas, et tema ettevalmistus Planica MM-il polnud ideaalne. Rootslanna põhjustas enda sõnul suurvõistlustele eelnenud Toblachi MK-etapi eel autoõnnetuse.

„Olen püüdnud sellest rääkimist vältida ja hoidsin seda saladuses. Olen väsinud minuga juhtunud pidevatest õnnetustest. Ma ei saa aru, kas teised inimesed vaikivad oma juhtumistest või olen ma ise lihtsalt väga kohmakas,“ alustas ta Rootsis antud intervjuud.

Karlssoni põhjustatud autoavariis keegi raskeid vigastusi ei saanud, ent see andis põntsu murdmaasuusataja enda sportlikule vormile. „Mul kael valutas, sain põrutada ja minu viimane sõit enne MM-i läks aia taha. Ka viimases laagris polnud seis hea ja nii olid mu ootused enne suurvõistlust väga madalad,“ rääkis Karlsson

Rootslannal soovitati MM sootuks vahele jätta. „Võistluspaika sõites oli tervis veel korrast ära ja seadsin reisi mõtte kahtluse alla. Täpselt selliste mõtetega läksid võistlustele. Kuid siis sain suusavahetusega sõidus hõbeda, mis tõtt-öelda tundus võiduna,“ lausus ta.

Karlsson võitis Planica MM-ilt lõppeks neli medalit: hõbedad 10 km vabastiilis eraldistardist ja 15 km suusavahetusega sõidus ning pronksid 4 x 5 km teates kui ka 30 km klassikatehnikas ühisstardis. Kokku on tal kodus kümme medalit MM-idelt ja üks OM-ilt.