Sotheby oksjonimaja teatas, et Nike Air Jordan ketsipaar, mida Michael Jordan kandis 1998. aasta NBA finaalide ajal, müüdi 2 238 000 dollari ehk natuke enam kui kahe miljoni euro eest. Tegu on ühtlasi suurima summaga, mida kunagi oksjonil tossupaari eest makstud.

Kuigi Jordan kandis sarnaseid musti ketsi karjääris varemgi, siis toonasest finaalseeriast on see teadaolevalt ainus täiskomplekt, kus on olemas nii vasak kui ka parem jalavari. Neid konkreetseid tosse kandis ta teise kohtumise ajal, millele Chicago Bulls läks vastu 0:1 kaotuseisust. Kuid Jordan viskas toona teises matšis Utah Jazzi vastu 37 punkti ja see aitas tuua seeriasse murrangu. Lõpuks võitis Jordan toona oma kuuenda ehk viimase tiitli, tollest hooajast on tehtud ka sari „Last Dance“.

Tossupaari hind polnud üllatus, sest ekspertide ennustasid, et need müüakse maha kahe kuni nelja miljoni eest. Sealjuures on ketsidel ka põnev taust. Jordan kinkis need toonase kohtumise järel pallipoisile, kes leidis mängueelsel treeningul üles mängija kaotsi läinud jaki.

Legendaarse Bullsi ja Jazzi seeriaga seotud tavaar on vägagi hinnas. Näiteks Jordan seal kantud mängusärk müüdi möödunud aastal ligi kümne miljoni euro eest ehk sellega võrreldes sai ketsid kätte poolmuidu.