Eesti tennisenaiskond alistas varasemalt nii Lõuna-Aafrika Vabariigi kui Kosovo kuivalt 3 : 0. Kolmapäeval võtsid meie reketitaltsutajad mõõtu esimeses kahes voorus kaotused saanud Iirimaaga, sealjuures meie parim tennisist Anett Kontaveit (WTA 69.) sai puhkepäeva. Esimeses matšis see suurt probleemi ei tekitanud.

Maileen Nuudi (WTA 568.) ei andnud edetabelikohata Caragh Courtneyle mingit võimalust, sest 22-aastase eestlanna võidunumbrid olid 6 : 1, 6 : 1. „Mul polnud täna mänguliselt kõige parem päev. Aga mul on hea meel, et sain siiski ilusti hakkama ja tõin Eestile kindla punkti,“ lausus ta tund ja 11 minutit kestnud matši järel.

Teises mängus oli Elena Malõginal (WTA 374.) vastas Ruth Copas, kellel niisamuti edetabeli kohta pole. See matš oli mõnevõrra tasavägisem, aga sealgi sai 22-aastane Eesti tennisist tund ja 15 minutit kestnud mõõduvõtus 6 : 3, 6 : 3 edu. Paarismängus esindasid Eestit 16-aastane talent Laura Rahnel ja Ameerikas sündinud, aga hiljuti sini-must-valge lipu alla kolinud Ingrid Neel, kes seljatasid 6 : 3, 6 : 1 tulemusega Celine Simunyu ja Carragh Courtney

Malõginal jäi enda sõnul esituses varu. „Olen tulemusega väga rahul, aga esitus võiks alati olla parem. Järgmistes matšides tahan näidata paremat tennist. Kuid üldiselt tegi Eesti suurepärast tööd ja võitis 3 : 0. See oli meile väga hea päev!“ rõõmustas tennisist.

Alagrupist pääseb edasi kaks paremat, kes hakkavad pidama mänge kõrgemasse divisjoni tõusmise nimel