„Iga asi saab kunagi läbi. Eelmisel hooajal oli mul aega oma elu üle järele mõelda ja otsustasin laskesuusamaailmaga hüvasti jätta,“ teatas Müller sotsiaalmeedias.

Mülleri sõnul mängis otsuse langetamise osas oma rolli ka kohaliku alaliidu tegevus: „Ma väga loodan, et Saksamaa laskesuusaliit ärkab vaikselt üles ning seab noorte toetamise ja kaasaegsed treeningmeetodid enda prioriteediks.“

„Kahjuks kohtasin oma teel inimesi, kelle jaoks olid tähtsad ainult tulemused. Paljudel treeneritel on täiesti väärastunud treeningmeetodid, mis ei arvesta individuaalsete vajadustega,“ lisas ta.

„Kallid sportlased, ärge tegelege ainult treeningplaanide koostamisega, vaid õppige ka oma keha ja erinevaid treeningmeetodeid tundma. Te olete ise enda kõige tähtsamad treenerid,“ jagas Müller noorsportlastele soovitusi.

Mülleri põgusa karjääri säravaim saavutus pärineb 2022. aasta juunioride MM-ilt, kui ta võitis teatesõidus hõbemedali. IBU juunioride karikasarjas saavutas ta üleeelmise hooaja kokkuvõttes kolmanda koha.

Mullu osales ta ka mõnel täiskasvanute IBU karikasarja etapil, kus tema parimaks tulemuseks jäi kaheksas koht.