„Oli aeg, kui Petter Northug tuli Legkovi suusavõistlusele, ta andis endast 100% ja sai selle eest ka tasutud. Talle küll maksti tulemise eest, kuid ta on tõeline professionaal ja pingutas maksimaalselt. Ta oli tõesti tore kaaslane,“ selgitas Legkov Championatile antud intervjuus, et ta sai kunagi Northugiga hästi läbi.

Pärast Ukraina sõja puhkemist pole mehed aga enam omavahel rääkinud. „Nüüd on olukord väga halb. Ma suhtlen endiselt mõne Norras elava inimesega ja ei lõpetanud nende jälgimist sotsiaalmeedias. Paraku näen, et nad kõik on meie jälgimise lõpetanud,“ rääkis Legkov, kes kuulub ka Vladimir Putinit toetavasse liikumisse Putin Team.

„Mul oli Northugi suhtes teistsugune arvamus. Mulle tundus, et ta on isepäine sportlane, kes liigub omasoodu, aga isegi tema lõpetas mu jälgimise,“ avaldas Legkov nördimust.

Legkovi näol on tegemist 2014. aasta Sotši olümpiavõitjaga 50 km vabatehnikamaratonis. Pärast olümpial puhkenud skandaali, kui tuli avalikuks Venemaa koondise dopinguproovidega manipuleerimine, otsustas Rahvusvaheline olümpiakomitee Legkovi tulemuse tühistada. See keeld jättis ta eemale ka 2018. aasta Pyeongchangi olümpialt.

Rahvusvahelises spordiarbitraažis (CAS) aga leiti, et olümpiakomiteel polnud venelase karistamiseks piisavalt tõendeid ning Legkovile anti kuldmedal tagasi.

39-aastane Legkov tõmbas sportlaskarjäärile joone alla 2018 aastal. Lisaks kuldmedalille võitis Legkov Sotši olümpial meeste teatesõidus ka hõbeda.

Jaga
Kommentaarid