Soome väljaanne Ilta-Sanomat avaldas selle uudise pealkirjaga „Üllatav teade Ott Tänakult“.

Väljaanne kirjutab, et Tänak andis esmaspäeval teada, et tema pikaaegne koostöö Markko Märtiniga on lõppenud.

„Minu kauaaegne mentor Markko Märtin on otsustanud elus uusi väljakutseid otsida. Meil on nende aastate jooksul olnud MM-sarjas imeline teekond. Olen igavesti talle tänulik kõige eest, mis ta minu heaks teinud on,“ teatas Tänak sotsiaalmeedias.

Ilta-Sanomat vahendab ka ralliportaali DirtFish uudist, et Märtin on juba müünud oma osaluse RedGrey meeskonnas, mida koos Tänakuga omati.

Soomlased kirjutavad, et Märtini napp kommentaar oli krüptiline.

„Mõistagi on 17 aasta järel natuke kurb lahkuda, aga miski ei kesta igavesti. Olen saanud väärtusliku õppetunni, et mõnikord ei jää heategu karistamata,“ rääkis Märtin DirtFishile.

Ilta-Sanomat meenutab ühtlasi, et Märtin on olnud ralliringkondades väga vastuoluline tegelane, kes on avalikult välja vihastanud nii Toyota endise tiimijuhti Tommi Mäkineni kui ka soomlasest rallimänedžeri Timo Jouhki.

Soome väljaanne kirjutab veel, et avalikkust vältiv Märtin juhtis Tänaku tema karjääri alguses nii-öelda õigete laudade juurde ja avas talle MM-sarja jaoks uksed.

Tänak kinnitas oma eilses avalduses, et RedGrey tegevus jätkub Märtini lahkumisest hoolimata samamoodi.

„Tema (Märtini – toim) otsus oli mootorispordist täielikult lahkuda ja enda elus midagi muud teha. See otsus sisaldas ka RedGreyd. Koos RedGrey meeskonnaga leidsime aga lahenduse, kuidas äri jätkata ja seda igapäevaselt arendada,“ ütles Tänak.

Ka soomlaste ralliportaal rallit.fi peab kahe Eesti rallikuulsuse koostöö ootamatut lõppemist üllatuseks. Nende pealkiri kõlab: „Oih! Ott Tänak ja Markko Märtin läksid oma teed – seljataha jäi aastatepikkune koostöö.“

Samas märgib rallit.fi oma artiklis muu hulgas, et endist tippsõitjat Märtinit pole MM-etappidel nähtud eelmisest hooajast saadik, seega oli see otsus arvatavasti teada juba mõnda aega.