Päike pakkus mõnusat kevadilma, tõstes temperatuuri selle kevade rekordtasemeni ja tänu sellel väisas võistlust ka palju rõõmsameelseid inimesi. Võistlustules olid 85AMA, MX Y, MX X, MX40/50, MX30, MX15, MX A ja MX Pro klassid, kus viimases läks „loosi“ ka Liivakuninga tiitel koos 1000 euroga.

Esimeses Liivakuninga sõidu võitis Karel Kutsar, kellele järgnesid Indrek Mägi, Gert Krestinov ja Andero Lusbo.

Teine start läks Tanel Raugale, kuid Krestinov sai temast peagi mööda ning võttis võidu. Finišijoone ületas teisena Kutsar, kes edestas Mägit ja Lusbot.

Kolmandasse sõitu mindi seisus, kus liider oli Kutsar 47 punktiga, teine Krestinov 45 punktiga ning kolmas Mägi 42 punktiga.

Kutsar läks küll otsustavat sõitu juhtima, aga kaua tema õnn ei kestnud, sest kohtunik peatas pärast esimest ringi võistluse. Põhjuseks oli stardipuu anomaalia, kus tänu „jälje ehitamisele“ pressiti avamismehhanism liigselt kinni.

Kui aga stardipuu taas töökorda sai, siis haaras juhtohjad Lusbo. Kutsar ja Krestinov said temast aga kärmelt mööda ning hakkasid põnevat duuelli pidama. Esimese lükke tegi Krestinov, kes kerkis liidriks ning sellega virtuaalselt ka Liivakuningaks. Ühel hetkel hakkas Kutsar tegema marulist tempot, leides väliskurvis liired jooned ja kõige tihedamalt rahvastatud publikukurvis saigi ta Krestinovist mööda. Sõidu lõpp oli äärmiselt põnev, sest Krestinov jäi liidrist vaid 20-30 meetri kaugusele ja kui tahvlile tõusis viimane ring, tegi ta marulist tempot. Lõpuks lahutas kaht võistlejat finišivärava all vaid mõned meetrid, kui Kutsar Eesti Liivakuningaks krooniti.

Poodiumil: Gert Krestinov, Karel Kutsar ja Indrek Mägi

Ülejäänud klasside esikolmikud olid järgmised:

85AMA Rasmus Avik, Kristofer Tootmaa, Jakob Burmann

MX Y Rico Sildnik, Kaupo Pakkas, Kanneth Laas

MX X Janar Jaani, Lars-Erik Aigro, Tarvi Taelma

MX 50 Heigo Lauren, Aivo Rabbi, Riho Mägi

MX 40 Jaanus Koval, Jako Tsäko, Erki Tärno

MX 30 Mati Nuut, Robert Niido, Siim Ihats

MX15 Silver Romandi, Hugo Sirel, Erik Rosin

MX A Karl Kiil, Tristan Loob, Madis Lepikov

MX Pro Karel Kutsar, Gert Krestinov, Indrek Mägi