Kuigi 41-aastane hispaanlane võitis oma viimase MM-tiitli enam kui 16 aastat tagasi, siis püssi pole ta selles osas veel põõsasse heitnud. „Ma olen alati uskunud, et see [kolmas MM-tiitel] on võimalik ning sellepärast ma üldse veel võistlengi. Tean, et see on suur väljakutse ja meil tuleb edu saavutamiseks mitmeid raskusi ületada, sest tipus on tihe konkurents,“ rääkis Alonso Bang & Olufseni videointervjuus.

„Käin iga päev jooksmas ning treenin iga päev, mõeldes samal ajal kolmandast tiitlist,“ lisas ta.

Kuigi Alonso tunnistab, et tegemist on pisut utoopilise eesmärgiga, siis ideaalis sooviks ta ületada Michael Schumacheri ja Lewis Hamiltoni nimele kuuluva MM-tiitlite rekordi. „Kui pikalt võistelda, siis hakatakse ikka erinevaid rekordeid püstitama, kuid kõige tähtsam on tiitlite rekord. Hetkel küll tundub, et Michaeli ja Hamiltoni püüdmine pole võimalik, aga see on mu lõplik eesmärk,“ selgitas Alonso, kes on nii enim ringe, kilomeetreid kui ka etappe läbinud sõitja.

Millal Alonso aga kiivri varna riputab? „Tahaksin ka ise sellele vastust teada. Kui karjääri alustasin, siis mu idee oli võistelda seitse või kaheksa aastat. Pärast tiitlite võitmist mõtlesin, et teen kaasa veel maksimaalselt kaks hooaega. Nüüd olen aga ühtäkki ajaloo pikima karjääriga sõitja. Tunnen ennast värke ja motiveerituna ja naudin sõitmist iga päev. Hommikul ärgates olen õnnelik ja võistlen kindlasti veel mõned aastad,“ rääkis 2001. aastal F1-sarjas debüteerinud vanameister.

„Loodetavasti olen tulevikus tiitlipretendent,“ ütles Alonso lõpetuseks.

Tänavusest hooajast Aston Martinis sõitev Alonso on esimesel kolmel etapil kolmanda koha teeninud ning MM-sarjas hoiab ta 45 punktiga kolmandat positsiooni. Liider Max Verstappenil on kirjas 69 ning Sergio Perezil 54 silma.

1x
00:00