Kuigi Wimbledon oli mullu ainus suure slämmi turniir, mis keelas Venemaa ja Valgevene mängijatel võistlemast, siis nüüd teatasid võistluse korraldajad, et nimetatud riikide mängijad saavad sel aastal võistelda neutraalsete sportlastena. Lisaks Wimbledonile pääsevad venelased ja valgevenelased mängima ka väiksematele Suurbritannia turniiridele.

Inglismaa tenniseliidu sõnul oleksid nad oma eelmise aasta põhimõtetele kindlaks jäänud, kui tenniseorganisatsioonid ATP ja WTA poleks ähvardanud nende liikmelisust peatada ja Suurbritannia tippturniiridest ilma jätta.

Swiateki arvates oleks pidanud rahvusvahelised tenniseorganisatsioonid juba varem agressorriikide sportlaste suhtes karmimad olema, sest nüüd on selleks juba liiga hilja.

„Ma kuulsin, et pärast Teist maailmasõda ei lubatud Saksamaa, Itaalia ja Jaapani sportlastel võistelda ning ma arvan, et praegu oleks sarnane keeld võibolla Venemaa valitsusele näidanud, et see [sõda] pole asja väärt,“ rääkis Swiatek BBC-le.

„See [keeld] oli alguses arutluse all, aga tennisemaailm ei läinud seda teed. Nüüd oleks see muidugi Venemaa ja Valgevene sportlaste suhtes päris ebaõiglane, sest vastav otsus tulnuks teha juba aasta tagasi,“ lisas poolatar.

„Ma saan aru, et see oleks väike asi, sest sportlased on maailmas kõigest väike pusletükk. Kuid ma leian, et sport on siiski tähtis ning seda on alati propagandaks kasutatud,“ avaldas Swiatek arvamust.

Jaga
Kommentaarid