Kriisa lahkus pärast kolme aastat Arizona ülikoolist ja pani oma nime NCAA üleminekute portaali. Täna teatas eestlane, et tema valik viimaseks ülikooliaastaks langes West Virginia kasuks.

„Tahtsin alustada nullist. Ma ei tahtnud minna kuhugi, kus mul olid varasemad suhted. Ma pean end proovile panema,“ kommenteeris Kriisa ESPNile ja lisas: „Mulle väga meeldis, kuidas nad mind värbasid. Jay Kuntz ja kogu personal. Kui nägin vana veokit, mida Bob Huggins (West Virginia peatreener) juhtis, teadsin, et see mees on lojaalne. Nüüd pean hakkama kaitset mängima.“

69-aastane Huggins on West Virginia Mountaineersi võistkonda juhendanud 16 aastat. Selle aja jooksul on ülikool NCAA turniiril jõudnud 2010. aastal poolfinaali, 16 parema seas oldi viimati 2018. aastal. Tänavu jäädi Märtsihulluse esimeses ringis tulemusega 65:67 alla Marylandi ülikoolile.

West Virginia kuulub tugevasse Big 12 konverentsi, kus mängivad ka näiteks Baylori, Kansase ja Texase ülikoolid. Võistkonna läbi aegade kuulsaim pallur on NBA legend Jerry West, praegu mängivad endistest West Virginia palluritest NBA-s Jevon Carter (Milwaukee Bucks) ja Miles McBride (New York Knicks). Eurooplastest on samas ülikoolis mänginud näiteks Ukraina koondislane Volodõmõr Herun, kes teenib sel hooajal leiba Hispaania kõrgliigas Sevilla Real Betisis.

Lisaks West Virginiale külastas 22-aastane Kriisa ka Nebraska ülikooli.

Kriisa statistilised näitajad on senise kolme NCAA hooaja jooksul kogu aeg paremaks läinud. Esimesel hooajal viskas ta 22,9 minuti jooksul keskmiselt 5,5 punkti ja jagas 2,4 korvisöötu.

Eelmisel hooajal sai ta 29,6 minutiga kirja 9,7 punkti ja 4,7 korvisöötu. Lõppenud hooajal oli tulemuseks 33,1 minutit, 9,9 punkti ja 5,1 korvisöötu.

Enne USA-sse siirdumist kuulus Kriisa Leedu suurklubi Kaunase Žalgirise süsteemi. Seejuures sai ta kirja ühe kohtumise ka Euroliigas. Enne Leetu siirdumist mängis Kriisa Saksamaal, kus ta kuulus Brose Bambergi ja Baunach Young Pikesi hingekirja.