Selver/TalTech võitis nelja võiduni peetavas finaalseeria esimese kohtumise 3:0, teise 3:1 ja kolmanda 3:2. Tartu Bigbanki meeskonna peatreener Alar Rikberg ütles, et ta mingeid kardinaalseid muudatusi teha ei plaani. „Esmaspäeval puhkasime, täna tegime jõudu ja õhtul on pallitrenn. Kahe mängu vahel on nii vähe aega, et mingeid suuri muudatusi mul enam plaanis teha pole. Liigume oma tavalises rütmis,“ nentis Rikberg võrkpalliliidu vahendusel.

Juhendaja meelest oli seeria kolmas kohtumine esimene finaalivääriline mäng. Tartu Bigbanki ja Selver/TalTechi vahelises kolmandas matšis kaotasid tallinlased esimese geimi 20:25, võitsid teise 25:19 ja kaotasid kolmanda 18:25. Kuid Selver tuli keerulisest seisust välja, sest kaks viimast vaatust päädisid nende 25:22 ja 15:8 eduseisudega.

„Andsime korraliku lahingu, kus oli palju pikki ja võitluslikke pallivahetusi,“ jätkas Tartu meeskonna juhendaja Rikberg, kes vaatas tagasi kolmanda kohtumise võtmehetkedele. „Otsustavaks sai neljanda geimi lõpp, kus me suutsime edu maha mängida, ja viienda geimi Andri Aganitsa serviseeria. Seal jäime algul hätta rünnakute lahendamisega ja seejärel vastuvõtul.“

Selver/TalTechi peatreener Andres Toobali sõnul on mängijad kolmapäeval kell 19 algava matši eel tahtmist täis. „Eile õhtul tegime kergema taastava trenni, mehed on tahtmist täis ja meeskonnas on hea vaib. Isegi Denis Losnikov tegi esimesi hüppeid ja liikumisi ja on näha, et kõik on valmis meeskonna eest välja astuma. Viimane 3:2 tulemus on selles vaates hea, et oli vaja kõvasti vaeva näha ja eks see teeb ka valvsaks meid, et midagi niisama oodates ei juhtu,“ rääkis juhendaja.

„Kõik saavad aru, et tehtud pole veel midagi ja püüame endiselt oma rida ajada, mõtlemata, millises faasis see seeria on. Kui on vaja mängida viiendat, kuuendat või seitsmendat mängu, peame valmis olema,“ lisas Toobal.