36-aastane hispaanlane teatas teisipäeval sotsiaalmeedias, et jätab vahele ka sel nädalal algava ATP 100 sarja Monte Carlo turniiri. „Paraku ei ole ma endiselt valmis võistlema ja pean jätma vahele turniiri, kus mängimist olen alati armastanud,“ teatas jalavigastusega kimpus olev Nadal.

„Monte Carlo on alati olnud minu karjääri üks tähtsamaid võistlusi, kuid pean sellest taas loobuma. Ma ei ole endiselt valmis võistlema ilma, et riskiksin vigastustega. Jätkan tööd, et tagasi tulla,“ lisas Nadal.

Vigastuspausi tõttu langes Nadal tänavu esimest korda alates 2005. aastast maailma esikümnest välja. Kogenud tennisist hoiab praegu ATP tabelis 14. kohta.

Kõigest pool tundi hiljem teatas ka Nadali kaasmaalane, maailma teine reket Carlos Alcaraz, et jätab Monte Carlo tippturniiri vahele.

Möödunud nädalal Miami ATP turniiril poolfinaali jõudnud Alcaraz on samuti tervisega kimpus. Hispaanlasele valmistab probleeme vasak käsi, lisaks tunneb ta endiselt ebamugavust seljas.

„Pärast kaht kuud välismaal on mul hea meel naasta kodumaale. Samas olen kurb, et viimane matš Miamis lõppes füüsilise ebamugavusega. Käisin täna arsti juures ning leiti, et ma ei saa veel liivahooaega alustada,“ kirjutas 19-aastane Alcaraz.