Kui avapoolaeg möödus väravateta, siis teisel poolajal hakkas juhtuma. 58. minutil jäi Everton arvulisse vähemusse, sest punase kaardi teenis Abdoulaye Doucoure. Kõigepealt tegi Harry Kane vea Demaray Grayle, lükates vastase pikali. Seepeale läks närvi Doucoure, kes tõukas Kane'i ning äsas talle käega näkku. Evertoni mängija saadeti platsilt minema, Kane'ile näidati kollast kaarti.

Kümmekond minutit hiljem viis Kane penaltist külalised juhtima. Penalti põhjustas Evertoni kaitsja Michael Keane, kes tegi karistusalas vea Christian Romero vastu. 88. minutil jäi kümnekesi ka Spurs, kui Lucas Moura tegi karmi vea Evertoni kaitsjale Keane'ile. 90. minutil tõi Keane tabloole viiginumbrid, virutades ilusa kauglöögiga palli väravavahi Hugo Lloris' jaoks püüdmatult võrku. 1:1 seisul matš ka lõppes.

Viigipunktiga rahulduma pidanud Tottenham peab põnevat võitlust Meistrite liiga koha peale. Newcastle Unitedil, Spursil ja Manchester Unitedil on koos võrdselt 50 punkti, jagades sellega 3. - 5. kohta. Tottenhamil on aga konkurentidest kaks mängu enam peetud.

Everton võitleb samal ajal liigasse püsimajäämise nimel. Klubil on koos 27 punkti, mis annab 15. koha. 27 punkti on kogunud ka West Ham United, Notthingham Forest ja Bournemouth. Esimesel väljakukkumise kohal asub Leeds United, kel vaid punkt vähem kirjas.