18-aastane Ojakäär pidi J300 kategooria turniiri võitmiseks alistama järjepanu viis vastast. Pingelises finaalis oli ta numbritega 6 : 7 (5), 7 : 6 (4), 6 : 1 parem 17-aastasest austerlasest Joel Schwärzlerist.

Seisul 6 : 6 peatati mäng mitmeks tunniks vihma tõttu, kuid ülejäänud matš saadi õhtupoolikul segamatult lõpuni pidada.

Tegemist on Ojakääru kaalukaima tiitliga. Varem oli ta triumfeerinud J4 turniiridel Tallinnas ja Dohas (2x) ning J5 turniiril Jurmalas.

Ojakäärul oli turniiril viies asetus. Kõrgeima paigutusega bulgaarlane Ilijan Radulov, kes on noorte edetabeli seitsmes reket ja kellele Ojakäär kaotas Australian Openi kolmandas ringis, piirdus Horvaatias avaringiga.

Radulovilt võinuks Ojakäär revanši noolida veerandfinaalis, kuid selle asemel sai ta kaheksa parema seas võita hoopis bulgaarlase avaringis välja löönud serblast Vuk Radjenovici kolmes setis 6 : 3, 0 : 6, 6 : 1. Poolfinaalis alistas Ojakäär tšehhi Petr Vjtechi 6 : 3, 6 : 2.

Paarismängus edenes Ojakäär koos sakslase Yannik Kelmiga poolfinaali, kaotades seal Serbia paarile Saša Markovic - Vuk Radjenovic 3 : 6, 4 : 6.

Enne Horvaatia turniiri hoidis Ojakäär juunioride maailma edetabelis 41. kohta. Tennisnet.ee kirjutab, et uues edetabelis, mida veel avaldatud pole, peaks ta kerkima 25. koha kanti ning pääsema kindlalt põhitabelisse nii French Openil kui ka Wimbledonis. French Openi noorteturniir algab 4. juunil.

Jaanuaris peale Australian Openi debüüti „Matšpalli“ podcastile antud intervjuus ütlesid Ojakäär ja ta treener Kenneth Raisma, et kavatsevad juunioride edetabelis püüda kohta 20 parema seas.

Nimelt tutvustasid rahvusvaheline tenniseliit ITF ja meeste tennise katuseorganisatsioon ATP reeglit eelmise aasta lõpus, mille kohaselt saab juunioride edetabelis 20 parema sekka jõudnud meesmängija järgmiseks hooajaks kaheksa vabapääset ATP Challenger turniiride kvalifikatsiooni. Noorte esikümne koht tagab sama palju wild-card’e Challengeri põhitabelisse.

„Plaan oli senikaua, kuni ta oma juunioride kohaga veel slämmidele peale saab, hakata ITF Futures turniire juba sel aastal sisse tooma, aga kui see reegel tuli, tuleb selle poole püüelda ehk tänavuse hooaja suurim eesmärk on jõuda 20 hulka,“ tunnistas Raisma, et preemia tundub magus.

1x
00:00