Täna sünnipäeva tähistav Brengle kaotas avasetis oma servigeimi esimesena, kuid suutis koheselt vastu vastu murda ja viigistas seisu 2:2-le. Otsustav teine murre tuli kaheksandas geimis ning Brengle võitis 35 minutit kestnud avaseti 6:3.

Teist setti alustas kogenud ameeriklanna kahe järjestikuse murdega ja juhtis juba 3:0. Kanepi vastas kahe murdega, viigistas 3:3-le, kuid andis siis taas oma pallingu käest (3:4) ega suutnudki enam mängu päästa.

Kolm topeltviga teinud Kanepi esimese servi õnnestumise protsent oli vaid 50 (vastasel 76). Esimeselt servilt õnnestus tal võita 56 ja teiselt 41 protsenti punktidest. Murdepalle realiseeris ameeriklanna üheksast viis ja Kanepi kuuest kolm. Matši üldpunktid jäid sünnipäevalapse kasuks 68:56.

Brengle läheb teises ringis vastamisi Venemaa tennisisti Darja Kasatkinaga (WTA 8.), kes oli avaringis vaba.

Kanepil on käsil kuuemänguline kaotuseseeria. Viimase võidu sai ta jaanuari alguses Adelaide'i turniiril, kui seljatas 6 : 2, 6 : 2 maailma 227. reketi Storm Hunteri. Peale seda kaotas ta teises ringis Sorana Cirsteale ning on järgnevalt piirdunud ühe mänguga Australian Openil ning WTA 1000 turniiridel Dubais, Indian Wellsis ja Miamis.

Brengle, kelle karjääri parim edetabelikoht on 2015. aastal saavutatud 35. ja kes suurtel slämmidel pole jõudnud kaugemale neljandast ringist, edenes Miami ja Indian Wellsi turniiridel teise ringi. Indian Wellsis sai ta avaringis jagu Laura Siegemundist ja kaotas teises ringis Martina Trevisanile. Miamis sai ta seisul 7 : 6 (5), 5 : 2 loobumisvõidu Amanda Anisimovalt ning kaotas teises ringis Donna Vekicile.

Kanepi ja Brengle olid enne tänast omavahel kohtunud vaid korra, 2015. aastal Brisbane'i WTA 500 turniiri kaheksandikfinaalis, kus Kanepi võidunumbrid olid 6 : 3, 7 : 6 (3). Veerandfinaalis lõpetas Kanepi turniiri toona serblanna Ana Ivanovic. Anett Kontaveidile on Brengle kaotanud kõigis kolmes omavahelises matšis, viimati 2021. aasta septembris Chicagos.

Otseblogi: