Sainz oli liikumas kindlalt neljanda koha suunas, kuid Kevin Magnusseni (Haas) avarii põhjustas 56. ringil etapi peatamise ning sõitjaid ootas ees kordusstart. Sainz põrkas seejärel kohe esimeses kurvis Fernando Alonsoga (Aston Martin) kokku, mille tõttu rullus lahti suurem avariide laviin ning võistlus peatati uuesti.

Vahepealse pausi ajal määrati Sainzile kokkupõrke põhjustamise eest viiesekundiline ajakaristus, aga kuna võistlus lõpetati sisuliselt turvaauto taga, siis hispaanlane langes neljandalt kohalt hoobilt 12-ndaks.

„Ma ei soovi seda olukorda enne kommenteerida, kui lähen kohtunike jutule ja nad tühistavad karistuse,“ rääkis Sainz pärast võistlust Viaplayle.

„See on viimaste aastate kõige suurem häbiplekk, mida olen vormelimaailmas näinud. Kõike, millest tahaksin praegu rääkida, on parem mitte välja öelda,“ lisas pettunud hispaanlane.

Austraalia GP võitis Max Verstappen (Red Bull), kellele järgnesid Lewis Hamilton (Mercedes) ja Alonso.

Video Alonso ja Sainzi kokkupõrkest:

Kuula ka Delfi uut vormelipodcasti „Ringiga ees“, mida veavad Delfi sporditoimetuse reporter Kaspar Ruus, tuntud vormeliekspert ja Viaplay kommentaator Tarmo Klaar ning pikaaegne F1 jälgija Kaspar Kütt.

1x
00:00