Sõitu alustasid suurepäraselt Meredese sõitjad, kui George Russell ja Lewis Hamilton said mõlemad Verstappenist mööda. Kohe avaringil lõppes sõit Charles Leclerci (Ferrari) jaoks, kes põrkas kokku Lance Strolliga (Aston Martin).

Esimest korda lehvitati punast lippu kuuendal ringil, sest vastu rajapiirdeid sõitis Alexander Albon (Williams). Kuna Albon kahjustas ka rajapiirdeid, läks raja korda tegemisega aega ning sõit ajutiselt peatati. Sellega langes liidrikohalt aga Russell, kes oli vahetult enne punase lipu lehvimist jõudnud boksis ära käia. Konkurendid said pausi ajal n-ö tasuta peatuse, mis tähendas, et Russell langes seitsmendaks. Russell suutis sõidu jätkumisel paar kohta tõusta, aga tema sõit lõppes enneaegselt tehniliste probleemide tõttu. Nimelt süttis tema Mercedese mootor ootamatult põlema.

12. ringil sai Verstappen Hamiltonist mööda ja haaras liidriohjad. Pikalt püsis sõitjaterivi esiots muutusteta. Sõitu tõi suure pöörde aga Kevin Magnusseni (Haas) avarii 54. ringil, mis põhjustas taas etapi peatamise. Kordusstardist kujunes aga kaos, kui omavahel põrkasid kokku Alpine'i sõitjad Esteban Ocon ning Pierre Gasly. Tagapool ei jõudnud avakurvist kaugemale Nyck de Vries (AlphaTauri) ning Logan Sargeant (Williams). Eespool põrkasid kokku Carlos Sainz (Ferrari) ja Alonso, mõlemad said siiski võistlemist jätkata. Sainzile määrati viiesekundiline ajatrahv.

Kaos tõi taas välja punased lipud ehk sõit peatati juba kolmandat korda. Pikk aega oli segane, kas sõit jätkub, mis kujul ning mis hetkest alates hakatakse lõppjärjestust võtma, sest eelpool mainitud avariid lõid selle pea peale. Pikema pausi järel said vormelisõitjad lõpuks viimase ringi läbida turvaauto selja taga.

Nii võttis etapivõidu Verstappen, kellele järgnesid Hamilton ja Alonso. Esikolmikule järgnesid Stroll, Sergio Perez (Red Bull) ja Lando Norris (McLaren). Kümne parema hulka mahtusid veel Nico Hülkenberg (Haas), Oscar Piastri (McLaren), Guanyu Zhou (Alfa Romeo) ja Yuki Tsunoda (AlphaTauri). Neljandat kohta hoidnud Sainz kukkus viiesekundilise ajakaristuse tõttu alles 12ndaks.

Esikolmikule järgnesid Stroll, Perez ja Norris. Kümne parema hulka mahtusid veel Hülkenberg, Piastri, Zhou ja Tsunoda. Neljandat kohta hoidnud Sainz kukkus viiesekundilise ajakaristuse tõttu koguni 12ndaks. Meeskondlikus arvestades on ülikindel liider Red Bull 123 punktiga. Aston Martinil on koos 65 ja Mercedesel 56 ning Ferraril 26 silma. Hooaeg jätkub 30. aprillil toimuva Bakuu GP-ga.

Pühapäeval läheb eetrisse ka Delfi uus vormelipodcast „Ringiga ees“, mida hakkavad vedama Delfi sporditoimetuse reporter Kaspar Ruus, tuntud vormeliekspert ja Viaplay kommentaator Tarmo Klaar ning pikaaegne F1 jälgija Kaspar Kütt.

NB! Saatesse on oodatud ka igasugused vormeliteemalised küsimused. Küsimusi ja mõtteid saab saata aadressile: ringigaees@delfi.ee.