Austraalia GP suurfavoriit Verstappen edestas kvalifikatsioonis 0,236 sekundiga Mercedese sõitjat George Russellit. Teise stardirea hõivasid seitsmekordne maailmameister Lewis Hamilton (Mercedes; +0,372) ja kahekordne maailmameister Fernando Alonso (Aston Martin; +0,407).

Kolmandast reast stardivad Ferrari sõitja Carlos Sainz (+0,538) ja Alonsi tiimikaaslane Lance Stroll (+0,576).

Kui Verstappen võitis kvalifkatsiooni, siis tiimikaaslase Sergio Perezi jaoks ebaõnnestus ajasõit totaalselt. Mehhiklane pidurdas esimeses sessioonis kiirel ringil kolmandas kurvis rehvid blokki ning sõitis teelt välja vastu rajapiiret. Kusjuures samas kurvis oli tal probleeme ka viimasel vabatreeningul. Red Bulli sõitja avarii peatas mõneks ajaks ka Melbourne'i GP kvalifikatsiooni.

Austraalia GP põhisõit algab Eesti aja järgi pühapäeva hommikul kell 8.00. Delfi kajastab sõitu otseblogi vahendusel.

Austraalia etapi eel juhib MM-sarja Verstappen 44 punktiga. Talle järgnevad Perez (43 p), Fernando Alonso (30 p) ja Carlos Sainz (20 p).

Pühapäeval läheb eetrisse ka Delfi uus vormelipodcast „Ringiga ees“, mida hakkavad vedama Delfi sporditoimetuse reporter Kaspar Ruus, tuntud vormeliekspert ja Viaplay kommentaator Tarmo Klaar ning pikaaegne F1 jälgija Kaspar Kütt.

NB! Saatesse on oodatud ka igasugused vormeliteemalised küsimused. Küsimusi ja mõtteid saab saata aadressile: ringigaees@delfi.ee.