Hispaanlane pidi esinumbri koha säilitamiseks Miami Openi võtma, sest tal on kaitsta eelmise aasta turniirivõidu punktid.

Alcaraz tunnistas, et tema mäng lagunes otsustava seti alguses. „Kolmanda seti alguses hakkasin krampi tõmbuma, kuid see ei olnud matši kaotamise põhjuseks. Tulin tagasi... hakkasin end paremini tundma, aga loomulikult oli Jannik minust kolmandas setis parem. See on tõde,“ ütles pettunud hispaanlane.

„See võit tähendab mulle palju. Mängisime mõlemad väga kõrgel tasemel tennist, üritasin endast parima anda,“ kommenteeris Sinner ja lisas: „Kolmandas setis märkasin, et tal hakkas raskusi tekkima ja üritasin siis eriti kõvasti suruda.“

Sinner kohtub pühapäevases finaalis venelase Daniil Medvedeviga, kes mängis poolfinaalis üle kaasmaalase Karen Hatšanovi 7:6 (5), 3:6, 6:3. Medvedevi jaoks on tegemist juba viienda järjestikuse ATP turniiri finaaliga.

Esmaspäeval uuesti esinumbriks tõusev Djokovic alustab edetabelijuhina juba 381. nädalat. Serblane naaseb ATP Tourile 9. aprillil, kui algab Monte Carlo Masters.