Viimsi haaras kohtumise alguses juhtohjad enda kätte ning mõnepunktilist eduseisu suudeti hoida kuni päris viimase veerandaja lõpuminutini välja. 20 sekundit enne normaalaja lõppu teenis Prometey 87:88 kaotusseisus kaks vabaviset, millest ühe Ondrej Balvin ka realiseeris. Viimsi keskmängijal Malik Toppinil ei õnnestunud paraku otsustaval rünnakul palli korvi saada, mis tähendas, et neljas veerandaeg lõppes 88:88 seisul.

Esimesel lisaajal oli Viimsi taaskord võidus kinni, kui veel 20 sekundit enne mängu lõppu juhiti 100:98. Balvin säras seejärel aga võimsa pealtpanekuga ning viigistas seisu.

Teise lisaaja viimasele minutile mindi vastu võõrustajate neljapunktilises eduseisus 107:103, kuid Siim Markus Post tegi 44 sekundit enne lõppu kolmepunktiviskel vea Gian Clavellile, kes tabas kolmest vabaviskest kaks. Kümme sekundit enne lõppu saadeti vabaviskejoonele ka Post ning kuigi tagamängija eksis mõlemal viskel, siis tema õnneks Prometei enam korralikult viskele ei jõudnud ja Viimsi võttis 107:105 võidu.

Viimsi poolelt said käe valgeks kokku kuus meest, kes kõik jõudsid ka kahekohalise punktisummani. Võitjate parimana kogus Karl-Johan Lips 24 punkti ja seitse lauapalli. Malik Toppin, Devin Harris ja Siim-Markus Post viskasid kõik 18 punkti. Toppin sai kirja veel 14 lauapalli ning Harris üheksa ja Post kaheksa korvisöötu. Ronalds Zakis lisas 16 ning Egert Haller 13 silma.

Ukraina klubi resultatiivseim oli Gian Clavell, kes kogus 33 silma, seitse lauapalli ja kümme korvisöötu. Kaksikduubli sai kirja ka Ondrej Balvin, kes noppis 18 punkti kõrvale 17 lauapalli.

Kahe võiduni peetava seeria avamängu Riias võitis Prometei tulemusega 91:69. Otsustav kohtumine toimub samas kohas 3. aprillil.

Tartu Ülikool kindlustas täna pääsu poolfinaali, kui veerdfinaalseeria otsustavad kohtumises alistati Ventspils 92:69.

Lisaks Tartu Ülikoolile jõudis Eesti klubidest poolfinaali ka BC Kalev/Cramo, kes alistas veerandfinaalseeria teises kohtumises Ogre 83:66.