Kodumeeskond alustas kohtumist paremini ning pärast 31:23 võidetud avaveerandaega mindi poolajapausile Tartu Ülikooli 44:35 eduseisul. Viimase veerandaja eel juhtis Tartu klubi 61:52 ning lõpuks võeti kindel 92:69 võit.

Tartu Ülikooli resultatiivseimad olid Tomaš Pavelka ja Jitaurious Gordon 23 punktiga. Pavelka noppis lisaks ka 16 lauapalli. Kahekohalise punktisummani jõudsid veel Leemet Böckler ja Märt Rosenthal, kes kogusid vastavalt 13 ja 10 silma. Ventspilsi parimana viskas Guntis Sipolins 15 punkti.

Mängu hetk:

Lisaks Tartu Ülikoolile jõudis Eesti klubidest poolfinaali ka BC Kalev/Cramo, kes alistas veerandfinaalseeria teises kohtumises Ogre 83:66. Järgmise nädala otsustavaks eurosarja poolfinaalmänguks valmistumiseks hädasti võitu vajanud (vastasel juhul toimunuks juba pühapäeval BC Kalev/Cramo ja Ogre vahel seeria otsustav kolmas mäng) Eesti tippklubi vormistas edasipääsu viimase veerandaja 24:12 eduga.

Kalev/Cramot vedasid seitsmest kolmesest viis tabanud Kregor Hermet 23 ja Martin Dorbek 14 punktiga.

Enne kohtumist:

Tartu kaotas avamängu kodus 80:90, kuid võitis üleeile peetud kordusmängu võõrsil 88:79.

„Meeskond mängis kaitses distsiplineeritumalt ja me ei kiirustanud oma rünnakuga. Laupäeval seeria lõpetamiseks peame mängima enesekindlalt ja ehitama mängu üles korralikule kaitsele,“ sõnas tartlaste petreener Nikolajs Mazurs pärast teist kohtumist.

Kahe võiduni peetava veerandfinaalseeria otsustav mäng peetakse Tartu Ülikooli spordihoones laupäeval, 1. aprillil kell 17.00. Paari võitja liigub Tallinnas 7.-8. aprillil peetavale finaalturniirile.