HC Panter kindlustas finaalipääsu 19. märtsil, kui alistas viimases poolfinaalis valitseva Eesti meistri Tartu Välk 494, võites seeria 3 : 1.

Finaalseeria peetakse kolme võiduni. 8. ja 9. aprillil on mängud planeeritud Tallinnasse, viies mäng toimuks 15. aprillil uuesti Riias.

„Peale viimast seeriat oli meil natuke väiksemaid traumasid ja mängijad olid väsinud. Oleme saanud paar nädalat enam-vähem täiskoosseisuga trenni teha, mis on meeskonnale kasuks tulnud. Samas on ka väike pingelangus,“ rääkis Panteri ründemängija ja kapten Kevin Parras eilsel treeningul.

„Kurbadsil on väga hästi tasakaalustatud võistkond. Neil on neli korralikku viisikut, kus on vägagi nimekaid hokimängijaid, kes on karjääri lõppfaasiks tagasi kodumaale tulnud ning häid noori, kes on noortekoondistes Läti särki kandnud. Väga korraliku tempoga ja võitluslik hoki saab olema.“

„Oleme neile varasemalt neli korda alla jäänud, korra läks kodus mäng lisaajale. Oleme underdog'id, aga üritame seda enda eelisena ära kasutada ja proovime neid üllatada,“ lisas Parras.

Panteri peatreener Märt Eerme: „Õnneks on meil vaba nädalavahetus selja taga, kus saime puhata raskest seeriast ja vaadata Kurbadsi videot. Teame, mida oodata. Ootame neid mänge rõõmuga. Kurbads on meeskond, kes võiks vabalt olla Lätis TOP3 seas. Väga hästi komplekteeritud võistkond, neli viisikut täis kogenuid mehi. Meil on hea meel mängida üle 19 aasta neid kõige tähtsamaid mänge!“

Huvitavaid fakte finaali eel:

* Viimati mängisid Pantrid finaalis 19 aastat tagasi, kui meeskonda kuulusid Pelle Sildre ja Rauno Parras. Täna on Pantrid nende pojad Nikles Sildre ja Kevin Parras, kusjuures nii Pelle ja Rauno kui ka Niklas ja Kevin kuulusid ja kuuluvad ühte viisikusse.

* 2004. aasta meeskonnas olid mängijad ka praegused Pantrite treenerid Märt Eerme ja Kaupo Kaljuste.