„Hotellitoas puudusid külmikud ning säärases lahmakas hotellis polnud sellist kohta, kuhu oma külmas säilivad toiduasjad viia. Minul oli Rootsist kaasa varutud mõned pudingud ja Norra juust, mida on Eestist keeruline saada,“ kirjutas Tomingas Topauto laskesuusablogis.

Selleks, et soojas riknevat toidukraami säilitada, paigutas Tomingas need mõnekraadise külma kätte akna taha laiale äärele, kus need jäid peagi silma professionaalsetele toiduvarastele.

„Puhastasin rahulikult relva kui ehmatasin ilge kolksu peale nii, et relv mu haardest põrandale prantsatas. Järgnesid kergemad kolksud ja sain aru, et need tulevad akna juurest. Tõmbasin kardina eest ja mis ma nägin? Kajakas sikutas minu kilekoti sees olevat Norra juustu. Ajasin ta ära ja päästsin selle tema haardest,“ kirjeldas Tomingas.

Näljane Holmenkolleni kajakas, kes jättis Tuuli Tomingase ilma maitsvast Norra juustust ja Rootsi pudingist.

Kuna kajakas oli suutnud paki avada ning Tomingas oli hiljuti koolis toiduhügieeni aine läbinud, ei usaldanud ta enam selle juustu kvaliteeti ning oli sunnitud selle raske südamega ära viskama. Et toitu polnud kuhugi mujale külma panna kui ikka sellesama akna taha, siis avanes ablastele lindudele võimalus röövida järgnevatel päevadel ka Tominga puding.

Näljane Holmenkolleni kajakas, kes jättis Tuuli Tomingase ilma maitsvast Norra juustust ja Rootsi pudingist.

„Need ahnepätsid olid nii meeleheitel, et kui viimase päeva hommikul kardina eest tõmbasin, olid nad mu pudingu mõnikümmend meetrit eemale katusele lohistanud, kuidagi läbi kaane sellele jaole saanud ja maiustasid sellega rõõmsalt seal mitmekesi,“ selgitas Tomingas.

Tuuli Tomingase jaoks polnud see esimene kord toiduvarastega rinda pista. 2021. aasta lõpus juhtus sarnane lugu Östersundi MK-etapil, kui tuvastamata jäänud mees Tomingase toidu külmkapist ära sõi. Sellest loost saab pikemalt lugeda siit.