Nimelt andis Itaalia jalgpalliportaal Tuttomercatoweb teada: „Legendaarse Rumeenia jalgpalluri Adrian Mutu juhendatav Bukaresti Rapid on üks enim jälgitavaid klubisid Itaalia turul.“

Itaalia väljaande sõnul puudutab itaallaste huvi peamiselt kolme Rapidi mängijat. Nende hulka kuulub ka 24-aastane Käit, kelle turuväärtuseks hindab Transfermarkt 800 000 eurot.

Rumeenia meedia vahendab, et eestlase allkirja jahivad nii Itaalia kõrgliigaklubid Spezia ja Sampdoria kui ka esiliigasse kuuluv Palermo.

Türgi portaal Fotospor seostab Käiti aga Istanbuli Besiktasega. „Besiktase skaudid läksid Viini vaatama Austria - Eesti valikmängu, eesmärgiga jälgida austerlaste vasakkaitsjat Jonas Auerit, kes väljakule ei pääsenudki. Samas jäi neile silma Eesti poolkaitsja Mattias Käit, kes tegi hea mängu ning lisati Besiktase skautide poolt jälgimisnimekirja,“ kirjutas Fotospor.

Spezia hoiab Itaalia kõrgliigas 17. ning Sampdoria 19. kohta. 2020. aastal Serie A-sse tõusnud Spezia on meistriliigas mängimas üldse alles kolmandat hooaega. Sampdoria näol on aga tegemist kuulsusrikka ajalooga klubiga, kes krooniti 1991. aastal Itaalia meistriks. Lisaks on võidetud neljal korral Itaalia karikas, 1990. aastal Euroopa karikavõitjate karikas ning 1992. aastal jõuti ka Meistrite liiga eelkäija Euroopa karika finaali.

Serie B-s kaheksandat kohta hoidev Palermo kuulus varasemalt samuti pikka aega Itaalia kõrgliigasse, kuid eelmise kümnendi lõpus tabasid klubi majandusraskused, mis kukutasid nad Serie D-sse. Möödunud suvel soetasid Palermo rikkad Manchester City omanikud, kes loodavad Sitsiilia klubi tagasi kõrgliigasse aidata.

Istanbuli Besiktas on edukuselt Türgi kolmas klubi, kes kroonitud 21-korral kodumaa meistriks. Viimati saatis neid kõrgliigas edu 2021. aastal. Käesoleval hooajal hoitakse Galatasaray ja Fenerbahce järel kolmandat kohta.

Levadiast Fulhami noortesüsteemi siirdunud Käit on enne Rapidiga liitumist mänginud ka Šotimaal Ross Countys, Sloveenias Domžales ja Norras Bodö/Glimtis