Eelmise aasta Aafrika meistrivõistlustele kõige madalama FIFA edetabelikohaga koondisena kvalifitseerunud Gambia koondis suutis turniiril ületada kõiki ootusi ning pääseti veerandfinaali, kus võõrustajariik Kamerunile alla jäädi.

Meie järgmine sihtmärk järgmisel aastal toimuvad Aafrika Rahvuste karikavõistlused ja suur siht on ka 2026. aasta maailmameistrivõistlused, mille nimel me tööd teeme,“ ütles Bajo BBC Sport Africale.

Suurt arengut riigi jalgpallis on silmnähtavalt märgata, kuna kuu alguses pääses Gambia alla 20-aastaste koondis Egiptuses toimunud Aafrika Meistrivõistlustel finaali, kus kaotati 2 : 0 Senegalile.

„Meil on ka käivitatud üleriigiline talentide arendamise skeem. Gambia kohalik jalgpalliliiga on väga tugev, mis ulatub ka provintsidesse. Samuti on meil kõrge konkurentsiga koolijalgpall, kus treenerid talente värbavad,“ ütles ta.

„Gambia on jalgpalliriik, kus kõik on jalgpallist huvitatud,“ sõnas Bajo emotsionaalselt.

2026. aasta MM-i korraldavad Kanada, Mehhiko ja Ameerika Ühendriigid ning seal osaleb esimest korda 48 meeskonda. Aafrikale on tagatud üheksa kohta. Viimaste aastate meeletu areng suurendab märgatavalt Gambia lootusi sinna kvalifitseeruda.