Maailma kergejõustiku pressibüroo teatas kolmapäeval TASS-ile, et maailma kergejõustikuorganisatsioon ei kavatse rahvusvahelise olümpiakomitee hiljutiste soovituste kohaselt lubada Venemaa ja Valgevene sportlasi rahvusvahelistele võistlustele.

„WA seisukoht ei ole muutunud. Kõik määratleti meie juhatuse eelmisel nädalal toimunud koosolekul,“ ütles kergejõustikuliidu pressiesindaja uudisteagentuurile.

Venemaa olümpiakomitee president Stanislav Pozdnjakov nimetas neid soovitusi täiesti vastuvõetamatuks, kuna need tooksid kaasa suure lõhenemise sporditasandil.

ROK soovitas teisipäeval, et rahvusvahelised alaliidud lubaksid Venemaa ja Valgevene sportlastel võistlema neutraalses staatuses ning neile oleks välistatud osalemine võistkondlikel aladel. Teise tingimusena ei tohi sportlased olla sõjalise erioperatsiooni toetajad ega olla ka seotud relvajõudude või riigi julgeolekuorganitega.

Samuti on vastunäidustatud spordiürituste korraldamine Venemaal ja Valgevenes. Riikide esindajad ei tohi osaleda ühingu koosolekutel ega WA korraldatavatel võistlustel. Seda, kas suvisel MM-il saavad Valgevene ja Venemaa sportlased osaleda, ei ole veel teada.

„Surm ja hävingud, mida Ukrainas on viimase aasta jooksul nähtud, samuti 185 sportlase surm, on minu positsiooni selles küsimuses ainult tugevdanud,“ avaldas WA president Sebastian Cole pressiteates.

WA määras Venemaa ja Valgevene sportlastele võistluskeelu 2022. aasta märtsis.

Jaga
Kommentaarid