Mehhiko MM-ralli laupäevast võistluspäeva liidrikohalt alustanud Lappi tegi kohe päeva esimesel katsel avarii, kui riivas kiires kurvis oma Hyundai masina tagaosaga mäekülge. Auto lendas pirueti järel tagumise osaga vastu elektriposti, mis kukkus pikali.

Mehhiko ralli juht Gilles Spitallier ütles Dirtfishile, et Lappi avarii tõttu olid mõnda aega elektrita kaks küla.

Gus Greensmith oli esimene, kes Lappi õnnetuse järel sündmuskohale jõudis ja pidi oma tulekustuti soomlasele laenama. Seejärel tuli ka Adrien Fourmaux`l oma tulekustuti Lappile anda.

Õnnetuse järel kiiruskatse peatati. Kõige tähtsam, et keegi sõitjatest vigastada ei saanud.

„Meil ​​oli vihikus ka alternatiivne marsruut, kuid minu arvates oli kõige suurem probleem see, et Gusil ja Adrienil polnud enam autodes tulekustuteid. Seega poleks neil enam sõita lubatud,“ rääkis Emil Lindholm Mehhikos Rallit.fi-le.

WRC Promoteri võistluste juht Simon Larkin rõhutas, et alternatiivsete teede vähesus Mehhiko maapiirkondades on siiani suur probleem.

„Kui me esimest korda Mehhikosse jõudsime, polnud neid teid isegi olemas. Teed ehitati ralli tarbeks, mistõttu alternatiivseid marsruute pole,“ ütles Larkin Dirtfishile. „Muuhulgas mõtlesime Lappi õnnetuse järel oma helikopteri saatmisele, et see oleks saanud uued tulekustutid viia Gusi ja Adrieni autodesse.“

Autoralli MM-sarja järgmine etapp sõidetakse 20.-23. aprillini Horvaatias.